I februar slapp nyheten om at landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus, trekker seg fra jobben etter sesongen. Treneren har blitt hyllet for sine resultater som landslagssjef og får nå ros for å åpent snakke om kreftdiagnosen. 

2 februar ble det klart at Løfshus ikke fortsetter som langrennstrener for Norge etter sesongen. I følge TV 2 skrev han selv følgende på Facebook:

– Skal man ha denne jobben må man være topp motivert og være inspirert hver dag du går på jobb. Det er uten tvil en 24-timersjobb, sju dager i uken. Jeg har prøvd å tenke som en toppidrettsutøver, noe jeg har prøvd å etterleve i de 13 årene jeg har vært her. Nå føler jeg kanskje det er på tide å gjøre noe annet. Hvis motivasjonen bare mangler bitte litt, er det på tide å bøye av.

Løfshus har blitt hyllet av en rekke eksperter og utøvere etter at nyheten ble kjent. Petter Soleng Skinstad, som er langrennsekspert for TV 2 sa blant annet til Aftenposten:

– Resultatene har vært upåklagelige. Under ham har vi hatt noen av tidenes beste langrennsløpere, både med tanke på rekruttering og resultater – jeg tenker på Marit Bjørgen og Petter Northug.

Snakker ut om sykdommen

På fredag var Vidar Løfshus gjest i «God morgen Norge». Der åpnet han opp om sykdommen som rammet han i 2008. Løfshus fikk den tunge beskjeden om at han hadde kreft med spredning. En lang periode med behandling ventet. Etter både cellegift og strålebehandling måtte legene fjerne endetarmen.

LES OGSÅ
Sjaman Durek Verret med ny avsløring om fortiden sin

– Det betyr at man har utlagt tarm, og det som skal ut, kommer ut en annen plass enn det normalt gjør. Det gjør at man ikke har kontroll på det rett og slett, og for meg som lever et sigøynerliv er det litt spesielt, sa Løfshus da han gjestet God morgen Norge.

 

View this post on Instagram

 

#portrait #vghelg #lørdag #vidarløfshus #langrenn #vgfoto #noenmåtålemye

A post shared by Line Møller🎿🚴🏻📷 (@linemfoto) on

Det har gjort noe med meg

– Det er noe som gjør noe med deg sosialt, og det påvirker deg. Det forandrer deg litt. Jeg vet at det er mange som synes det er tungt å leve med stomi, sier Løfshus før han forteller at sykdommen på en måte har forandret han.

– Jeg merker at det har skjedd noe med meg og gjort noe med meg som person. Litt kortere lunte, tror jeg, men jeg vet ikke hvorfor. Det var en tøff behandling, som jeg kjempet meg gjennom, og jeg var nok tøff mot meg selv, forteller Løfshus i følge TV 2.

Løshus har enda ikke avklart hva han skal gjøre fra mai da jobben som landslagssjef er over.

Vi takker for alle bidragene Løfhus har gitt til Norsk langrennsport og ønsker han lykke til i søken etter ny jobb. 

LES OGSÅ
Siste: Olav Thon skal gifte seg!

Det er tøft gjort å fortelle om sykdommen i offentlighet og det kan nok være godt for andre mennesker som er i en lignende situasjon å lese at en profilert mann som landslagssjefen også har blitt påvirket av den grusomme sykdommen kreft er. 

Del gjerne saken videre!