in

Lånene.no hjelper deg med å sparepenger på lån

Lån
Foto: Canva

Visste du at du kan spare mange penger på å velge riktig lån? Er lånet stort nok kan du spare mange tusen kroner hvert eneste år.

Det finnes et stort antall utlånere i Norge og hver av dem har sine egne rentesatser, gebyrer og betingelser. Derfor lønner det seg å sammenligne lån og vilkårene som følger med. Det øker mulighetene for at du får låne penger med så lav rente som mulig.


Lavere renter og gebyrer kan gi deg store besparelser på forbrukslån, for eksempel. Nettstedet Lånene hjelper deg å sammenligne forbrukslån slik at du slipper å betale mer enn nødvendig.

Hva du bør se etter

Du synes kanskje at å sammenligne lån høres komplisert ut? Sannheten er at det er forholdsvis enkelt så lenge du vet hva du skal se etter.

Her er en sjekkliste du kan bruke:

Effektiv rente

Effektiv rente er den totale kostnaden for lånet. Den inkluderer både den nominelle renten og gebyrer. Den effektive renten er kanskje det viktigste tallet du må se på ettersom den forteller deg hva den totale kostnaden blir for lånet.

Gebyrer

Se nøye på hvilke gebyrer som følger med, slik som etableringsgebyr og termingebyr. De kan variere mye mellom bankene og de påvirker den totale lånekostnaden betydelig.

Lånebeløp og nedbetalingstid

Forskjellige utlånere og lån har ulike grenser for lånebeløp og nedbetalingstid. Pass på at både lånets størrelse og løpetid passer situasjonen og økonomien din.

Fleksibilitet

Sjekk hva utlånerne sier om fleksible nedbetalingsplaner, muligheter for avdragsfrihet og andre fordeler som kan være viktige for deg. Et lån med fleksible betingelser kan hjelpe deg hvis livssituasjonen og betalingsevnen din endrer seg, for eksempel.

Kundeservice

Vurder utlånernes kundeservice og tilgjengelighet. Det er viktig å kunne kontakte långivere hvis du har spørsmål eller problemer, så pass på at de tilbyr god kundestøtte.

Omdømme og anmeldelser

Finn ut hva andre kunder mener om de ulike lånene og utlånerne. Les kundeanmeldelser på Trustpilot.no for eksempel. Gjør deg selv en tjeneste og velg en pålitelig og seriøs aktør.

Lånene.no gjør det lettere å sammenligne lån

Nettstedet Lånene har samlet inn og systematisert en stor mengde nyttig informasjon om de fleste tilbyderne av forbrukslån i Norge. Nettsidene inneholder alt du trenger å vite om hvert enkelt lån og hver enkelt utlåner, noe som gjør det lett å ta gode lånevalg.

Dette er noe av hva Lånene tilbyr:

  • Ekspertvurderinger av alle norske utlånere og deres forbrukslån.
  • Verktøy som hjelper deg med å finne det beste lånet for behovet ditt.
  • En sammenligningstjeneste som gjør det lett å sjekke renten på flere lån samtidig.

I tillegg finner du en rekke guider som gjør deg til en smartere låntaker. Du får, blant annet, vite hvorfor du aldri får låne penger uten å bli kredittvurdert og trikset du kan bruke for å ende opp med et så billig lån som mulig.

Eksperter på forbrukslån

Bak Lånene står et stort team av skandinaviske eksperter på forbrukslån. Teamet har overoppsyn med alt innhold som publiseres på nettsidene. Resultatet er at du får oppdatert informasjon som er verdifull når du skal ut og jakte på lån.

Teamet har valgt å konsentrere seg om forbrukslån fordi det er en lånetype som bør ha et godt søkelys rettet mot seg. Låneformen er populær blant mange nordmenn. Det er kanskje ikke så rart, ettersom det følger flere fordeler med slike lån:

  • Det er mulig å låne fra 1.000–600.000 kroner.
  • Du kan bruke pengene på hva du vil, innenfor rimelige grenser.
  • Bankene stiller ingen krav om at du må pantsette boligen for å få lån.

En rekke banker og utlånere har innsett at forbrukslån er ettertraktede. Det er mange som kniver om norske lånekunders oppmerksomhet:

  • Det er omtrent 100 ulike tilbydere av forbrukslån i Norge.
  • Disse tilbyr renter fra 10–80 % på det samme lånebeløpet.

En renteforskjell på 70 % på et lån på 20.000 kroner for eksempel, utgjør så mye som 500 kroner i måneden. Over 5 år, som er den lengste løpetiden på vanlige forbrukslån, kan ekstrakostnaden bli om lag 30.000 kroner, altså mer enn hva man lånte i utgangspunktet.

Når prisforskjellene er så store på et populært låneprodukt, er det viktig at det finnes tjenester som den Lånene tilbyr. Den hjelper låntakere med å finne de beste og billigste lånene.

Det er for øvrig gratis å bruke Lånenes tjeneste. Selskapet som driver nettstedet får betalt av bankene når en kunde tar opp et nytt lån.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Han har brukt nesten 70 000 kroner på nesespray – advarer andre mot å begynne

Hvorfor ber influencere om flere følgere på Instagram?