Hjem Meninger Langer ut mot Dyreparken: – Det er ikke køer som er problemet

Langer ut mot Dyreparken: – Det er ikke køer som er problemet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I sommer har det vært en rekke mennesker som har tydd til sosiale medier for å klage sin nød over lange køer og dyre priser i Dyreparken i Kristiansand. Oslo-byråden Sirin Stav mener at det virkelige problemet er dyr i fangenskap.

Sirin Stav (MDG) tok over jobben som byråd for miljø- og samferdsel i Oslo fra Lan Marie Berg. Nå reagerer hun på de mange avisoverskriftene om lange køer i Dyreparken. Det er jo ikke det som er problemet, skriver hun på Twitter.

I innlegget på Twitter skriver byråden:

«Det er ikke køer i Dyreparken som er problemet, men at vi holder ville dyr i fangenskap for underholdningens skyld. På tide at vi innser at dyreparker hører til på historiens skraphaug, hvis vi faktisk mener alvor med loven om at dyr har egenverdi.»

Stort engasjement

Påstanden til Sirin Stav har skapt et enormt engasjement på Twitter hvor diskusjonen går flittig.

En av debattantene skriver:

«Det er en hel del som kan diskuteres med dyrehager, spesielt de med dårlig standard, men vil jo si at det faktisk ligger en verdi i å vise og formidle kunnskap om naturmangfold på nært hold + at del dyrehager er med på viktige avlsprogram for truete dyrearter.»

Stav kjøper ikke den argumentasjonen og svarer:

«Det sier de nok om Sea World også, for å forsvare at delfiner og spekkhoggere må leve i bittesmå basseng for folks forlystelse. Selv om det finnes andre som behandler dyr dårligere, forsvarer ikke det ville dyr i bur i Dyreparken. Det er uforsvarlig, selv med gode intensjoner.«

Selv om en del støtter byråden er det også mange som forsvarer Dyreparken og dens drift.

«Jeg har vært i dyreparker over hele verden og har sett mye sykt, deriblant grov utnytting av tigerunger for bilder. Dyreparken i Norge tar godt vare på dyra og er med i programmer for å sikre utrydningstruede arter. Noe godt gjør dem,» skriver en av innsenderne.

Hva mener du? Burde det bli slutt på all fangenskap av ville dyr, også i Dyreparken? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com