Hjem Nyheter Langrennsprofilen Ole Ellefsæter (83) er død

Langrennsprofilen Ole Ellefsæter (83) er død

Langrennsprofilen Ole Ellefsæter er død, han ble 83 år gammel.

I et innlegg på Facebook skriver Nybygda IL:

«En bauta i Nybygda Idrettslag er borte. Vi har i dag fått en trist beskjed. Ole Ellefsæter gikk på formiddagen i dag bort. Han døde etter en akutt hjertestans i aktivitet med trefelling hjemme hos seg selv. Vi lyser fred over Ole’s minne».

En bauta i Nybygda Idrettslag er borte.Vi har i dag fått en trist beskjed. Ole Ellefsæter gikk på formiddagen i dag…

Posted by Nybygda IL on Tuesday, October 18, 2022

Ringsaker Blad har pratet med Ellefsæters venn og nabo, Halvar Olestad.

– Ja, han døde med skoa på. Han holdt på med trefelling hjemme og så seg han sammen. Da var løypa gått og løpet var slutt, forteller Olestad til avisen.

Idrettsstjernen

Det Ellefsæter først og fremst blir husket for er sine formidable prestasjoner på langrenn. Høydepunktet var to gull under OL 1968 i Grenoble (50 km og 4 x 10 km stafett).

Også VM på ski i Oslo i 1966 ble en suksess hvor han vant gullmedalje på 4×10 km stafett og sølvmedalje på 15 km. I 1971 ble Ellefsæter første nordmann som vant Vasaloppet.

Men det var ikke bare langrenn Ellefsæter hevdet seg i. Han drev også med friidrett og tok intet mindre enn seks NM-gull på 3 000 meter hinder fra 1960 til 1965. For sine idrettsprestasjoner ble han tildelt Egebergs ærespris i 1965 og Holmenkollmedaljen i 1967. I 1968 fikk han Fearnleys olympiske ærespris.

Man kan trygt si at Ole Ellefsæter var et multitalent. Foruten om idrett drev han også som visesanger. Og låta «Alle kluter til» ble en landeplage etter OL i Grenoble i 1968 og spilles den dag i dag på radio. I klippet nedenfor kan du høre Ellefsæter fremføre låta.

Hvil i fred.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com