søndag, februar 28, 2021

Larry Kings dødsårsak er nå klar

Mest lest nå

Larry Kings dødsattest bekrefter at hans primære dødsårsak var sepsis, det vil si blodforgiftning, fra en infeksjon.  

Talkshowstjernen Larry King døde 23. januar, kun noen få uker etter at han kom seg fra korona.

Larry King ble 87 år gammel, og ifølge Daily Mirror viser altså dødsattesten magasinet People har hentet ut at dødsfallet ikke var direkte relatert til sykehusinnleggelsen for COVID-19 i desember. Primær dødsårsak skal ha vært sepsis.


Ifølge skandinavias største helsenettsted, NHI.no, er sepsis en alvorlig tilstand hvor en infeksjon har medført en alvorlig betennelsestilstand i flere organer i kroppen. Betennelsestilstanden i blodet og i flere av kroppens organer fører ofte til kraftige febertokter og frysninger, og allmenntilstanden blir relativt raskt betydelig redusert. Sepsis er altså ikke en forgiftning, selv om det også kalles blodforgiftning, men en alvorlig betennelsestilstand forårsaket av bakterier.

Eldre, og pasienter med kronisk sykdom eller medisinbruk som svekker immunsystemet, har større risiko for livstruende komplikasjoner. Ubehandlet sepsis vil i de fleste tilfeller medføre død.

Alderdom og svekket immunforsvar er risikofaktorer for sepsis.

Sekundære dødsårsaker ble opplyst å være akutt åndedrettssvikt, noe som betyr et alvorlig lavt nivå av oksygen i blodet og nyresykdom i sluttstadiet, også kjent som nyresvikt. Begge forholdene er mulige symptomer på sepsis.

Kun noen dager etter Kings død sa hans syvende kone, Shawn Southwick, som han var midt i en skilsmisse med da han døde, at han hadde dødd av sepsis og ikke hadde vært i stand til å overvinne infeksjonen.

Southwick, som giftet seg med King i 1997, sa at hun var takknemlig for at hun fikk en videosamtale med King før han døde. De to har sønnene Chance (21) og Cannon (20) sammen.Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter