mandag, juni 1, 2020

Lars Grønnerød er død -ble 61 år gammel

Mest lest nå

Nasjonalgarden kalles inn for å dempe demonstrasjonene i Minneapolis

Guvernøren i Minnesota kalte inn nasjonalgarden på torsdag da demonstrasjonene ble for mye for politiet. Demonstrasjonene startet i protest for drapet...

Lars Grønnnerød, en av de fire som ble dømt i Orderud-saken, er død, skriver Dagbladet i dag. Avisen har vært i kontakt med Grønnerød sin familie som bekrefter dødsfallet.

– Familien bekrefter at Lars er gått bort. Dette er et privat anliggende, familien er i dyp sorg og håper på forståelse for at man ikke ønsker offentlig oppmerksomhet rundt dette, sier familien i en uttalelse til Dagbladet.

Dagbladet har også vært i kontakt med advokaten Steinar Wiik Sørvik.


Sørvik uttaler at han synes budskapet er forferdelig trist: «Jeg har hatt jevnlig kontakt med Lars på telefon og sosiale medier helt frem til nå. Han var en kjernekar. Jeg har likt ham utrolig godt, helt siden vi traff hverandre», sier advokaten. Sørvik var Grønnerøds forsvarer under rettsaken.

Ble dømt til 18 års fengsel

Det var i 2002 at Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel for medvirkning til drap på Kristian Orderud, Marie Orderud og Anne Orderud Paust.

I tillegg til Grønnerød ble Per Orderud (65) dømt til 21 års fengsel, Veronica Orderud (47) dømt til 21 års fengsel og Kristin Kirkemo (46) dømt til 16 års fengsel for medvirkning til drapene. Ingen av de fire har erkjent straffeskyld for det som de er dømt for.

Det er ingen er dømt for å ha begått selve drapshandlingene som skjedde i kårboligen på Orderud gård i 1999.

I 2006 begjærte både Orderudparet og Grønnerød saken gjenåpnet, men fikk avslag i 2010 fordi gjennopptakelseskommisjonen mente at det ikke fremkom nye bevis som ville ha endret utfallet i en eventuell ny rettsak. Grønnerød hadde sonet ferdig dommen i 2013 og har siden da vært en fri mann.

Høsten 2018 ble dokumentaren «Gåten Orderud» sendt på NRK.

129,767FansLik
1,363FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter