in

Lars Monsen om brorens dødsfall: Prøvde å hjelpe han før overdosen

lars monsen
lars monsen

I Lars Monsens siste bok, «Lars Monsen – Mitt liv», er den kjente eventyreren brutalt ærlig og veldig personlig. Der forteller han blant annet om brorens overdosedødsfall.

Lars Monsen vokste opp som en av tre brødre på Skullerud i Oslo. Eldstebroren Erik fikk etter hvert et rusproblem, og brukte blant annet heroin og amfetamin.

Ifølge Se og Hør, skriver Lars Monsen at broren ofte var høy og at han med jevne mellomrom forsvant fra sosiale sammenhenger for å kjøpe stoff. Han levde i et tøft rusmiljø, både i Oslo og i Tromsø.


Fikk paranoia

«Jeg kunne stå ved baren for å kjøpe mer øl, og så var han borte. Da skulle han skaffe seg et skudd. Det var ingen overraskelse, jeg var vant til det og drakk øl mens jeg venta på ham. Men dette livet ga ham paranoia. Hodet hans ble skrudd og ødelagt, han mente at folk konstant var etter ham», står det i boka.

En sommer ble rusproblemene og noiaen så ille at Lars bestemte seg for å ta vare på broren. De bodde på besteforeldrenes gamle bruk, og broren ble bedre. De fisket, grillet og koste seg. Men da høsten kom, gikk det galt.

Døde av overdose, 39 år gammel

«Jeg var konstant redd for at han skulle stryke med. Når du er heroinmisbruker, blir du også deprimert. Erik ble suicidal. Jeg snakka ham fra selvmord i hvert fall to ganger mens jeg var i Oslo og han i Tromsø. Hele tida engstet jeg meg for at det skulle gå for langt. Han døde av overdose, niogtredve år gammel», skriver Lars Monsen.

View this post on Instagram

Vi fikk med oss #12goderåd med @antonsoise og @tuftejo på @chatnoirteater i går, og må bare si at den forestillingen står til en klar sekser! Ingen dødpunkter, intelligent humor, ekte og ærlig, aktuelt, og rett og slett bare skikkelig morsomt! Gutta er utrolig dyktige! Skipper sit ups med god samvittighet i dag!😂👍🏼 ENG: We went to see a really funny Norwegian stand up show last night – so today, I’m skipping my sit up routine with a clean conscience! #anbefales #standup #datenight #goodlaughs @larsmonsenofficial

A post shared by Trine Rein Official (@trinerein) on

Har slitt med alkohol

Lars Monsen har tidligere vært åpen om at han også har slitt med avhengighet, men i motsetning til broren, har det handlet om alkohol.

«Jeg hadde kompiser som også var med og festet, men jeg tok den alltid lenger. Det ble glatt 30 pils før jeg gikk inn på diskoen», sa Lars Monsen da han gjestet Lindmo tidligere i høst.

Men det var spesielt en hendelse som fikk Lars Monsen til å snu:

LES OGSÅ: Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

«Jeg var på vei hjem på natta etter byen, så skulle jeg «slå lens» inntil en busk. Når jeg begynner, ser jeg at det er en annen fyllik jeg tisser på. Da skjønte jeg at dette ikke er noe jeg vil, og tenkte: «skjerp deg».

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

johaug

Therese Johaug avslører planene for det neste året: – Jeg må si at jeg gleder meg

Ord har makt : 7 ting du bør si til dine barn hver dag