onsdag, juli 15, 2020

Lastebil kjørte inn mot tusenvis av demonstranter i Minneapolis

Mest lest nå

Dyreparkeier ser ikke hva som sniker seg innpå han – kan takke tiger som reddet han

Eduardo Serio driver i dag en organisasjon som hjelper utsatte rovdyr. Det var ganske så tilfeldig at businessmannen skulle ende opp med noe slikt.  Eduardo...

Protestene i Minneapolis har utviklet seg til et helt annet nivå, og natt til mandag ble det rapportert om en hendelse der en lastebil kjørte inn i en folkemengde som fredfullt demonstrerte.

Den store lastebilen kjørte og tutet bortover motorvei I-35, og det så ikke ut som at den ville stoppe før den ankom den store folkemengden bestående av tusenvis av mennesker. Lastebilen bremset ned når den nådde folkemengden, og stoppet etter hvert helt opp. Demonstranter klatrer opp på lastebilen og dro ut sjåføren. Sjåføren mottok flere fortjente slag i ansiktet, før han ble skjermet av demonstranter.

Det er uvisst om personer ble skadet i hendelsen, men ulike kilder rapporterer om at noen ble truffet av lastebilen før den stoppet. Uansett er hendelsen ekstremt tragisk da demonstrasjonene var fredfulle og lovlig inntil dette skjedde.


Nasjonalgarden og politiet trakk seg inn

Minutter etter hendelsen ankom det tre politibiler, og folkemengden ble spredd og ført vekk fra åstedet. Kort tid etter ankom det flere patruljer, busser fulle av politi, humvee-biler og andre militærkjøretøy. 10 minutter senere befant det seg hundrevis av politibetjenter og personell fra nasjonalgarden.

Les også: Protestene som startet i Minneapolis spres til resten av USA

Demonstrasjonene avsluttes nok for i dag, men det forventes opptøyer i deler av byen i kveld. Demonstrasjonene har nå pågått i nesten 7 døgn, og har spredd seg til nesten alle amerikanske byer. Portforbud har blitt innført i 20 byer, og samtlige av disse er i unntakstilstand. Tusenvis av lovbrudd som plyndring, vandalisme, store branner, stjeling og slåssing har blitt rapportert de siste dagene, spesielt i Minneapolis.

Protestene startet på bakgrunn av drapet på George Floyd. Floyd døde etter å ha blitt holdt nede i åtte minutter og 42 sekunder av politibetjenten Derek Chauvin. Chauvin holdt Floyd nede ved å presse kneet sitt mot 46-åringens nakke. Floyd uttrykte nød, og kunne ikke puste. Floyd døde på sykehuset kort tid etter, og Chauvin er blitt pågrepet og siktet for uaktsomt drap.

130,163FansLik
1,479FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter