in

Lavt billettsalg gir flere avlyste julekonserter

Image by Frauke Riether from Pixabay

Julekonserter har lenge vært populære desemberaktiviteter, men nå sliter flere av våre mest folkekjære artister med billettsalget, og må avlyse konserter. De selger rett og slett ikke nok billetter.

Elisabeth «Bettan» Andreassen er en av artistene som må avlyse konserter. Hun skulle ha opptrådt sammen med Are Hembre i Selbu Kirke den 2. desember. Men i slutten av november ble konserten avlyst. Nea Radio skriver at det kun var solgt et 20-talls billetter.

– Vi har for lavt forhåndssalg, sier daglig leder i konsertarrangøren Dora3, Børre Johnsen, til Nea Radio.


Konserten er en del av årets juleturné Andreassen og Hembre har i Trøndelag.

– Billettsalget på resten av turneen ser ok ut, så det blir gjennomført som planlagt. Hvor mange billetter som må selges er litt forskjellig fra sted til sted. Vi bør selge minimum 200 billetter, sier Johnsen til TV 2, som også har omtalt saken.

TV-kanalen melder at også Herbjørg Kråkevik har måttet avlyse to konserter, i Kristiansund og Drammen.

– Vi er naturlig nok lei oss for at vi måtte avlyse to konserter, men vi kjenner oss samtidig heldige. Det gir oss muligheten til å bruke energien på de 14 resterende julekonsertene med Herborg Kråkevik, og her om dagen hadde vi en overfylt Ålesund kirke, som dessuten ble utsolgt ganske fort, sier Desirée Molstad Myrvold i Grappa ifølge TV2.no til God kveld Norge.

Hanne Krogh som også har juleturné har bevisst valgt å gjennomføre få julekonserter i år. Dette skyldes imidlertid ikke frykt for dårlig billettsalg, men at hun nylig har gjennomført en høstturné.

I en artikkel publisert på NRK.no i oktober gikk det fram av en fersk undersøkelse utført av Norske kulturhus blant 130 kulturhus i Norge, at det denne høsten blir 40 prosent mindre aktivitet. 

Det sviktende billettsalget kommer etter to år med nedstengning. I fjor måtte en rekke julekonserter avlyses på grunn av pandemi, skrev NRK. Både smittevernregler og folks generelle skepsis til større forsamlinger gjorde at folk i 2021 var svært forsiktige med å driste seg av gårde på julekonsert.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Så en ekstra gang på «bomullsdotten» og oppdaget at den hadde fjes og to bein

Katten med det triste blikket gikk viralt – og det ble kø for å adoptere han