torsdag, mai 28, 2020

Leah Isadora Behn fyller 15 år. Märtha Louise avslører hvordan Ari Behn bestemte navnet hennes

Mest lest nå

I dag, onsdag 8. april, fyller prinsesse Märtha Louise og Ari Behns mellomste datter, Leah Isadora 15 år. Mange stusset over navnevalgene til de tre døtrene da de ble kjent. Men visste du at Leah Isadora blant annet er oppkalt etter prinsesse Leia?

I et intervju med Aftenposten som ble publisert samme dag som Leah Isadora ble døpt, avslørte Märtha Louise at det var Ari som tok initiativet til datterens navn.

– Han har alltid vært fascinert av danseren Isadora Duncans liv og tragiske død. Han har dessuten reist mye i Midtøsten, og Leah kommer derfra. Så må jeg innrømme at jeg alltid har vært en stor Star Wars-fan, og prinsesse Leia har alltid vært den vakreste i hele verden, fortalte prinsessen den gangen.


Ikke så uvanlig

Kongehusekspert Caroline Vagle sier til Se og Hør at navnene slettes ikke er så uvanlige. Men det er hver for seg.

– Mange tenker nok at prinsesse Märtha Louise og Ari valgte spesielle navn på barna sine, men det er først og fremst kombinasjonen Leah Isadora som er uvanlig i dette tilfellet. Navnet Leah var nemlig et navn som var i full fart på vei oppover på popularitetsskalaen på den tiden, sier hun.

Ingen stor feiring

Kongehuseksperten forteller at bursdagene i kongefamilien vanligvis feires med store familieselskaper, men at feiringen begrenses i disse koronatider. Hun tror likevel at både kongeparet og kronprinsfamilien sørger for å gi bursdagsbarnet oppmerksomhet på dagen, selv om de ikke kan komme i egen person.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med døtrene sine, sommeren 2009 (Foto Morten Brun, Det kongelige hoff)

– For Leah blir også dette den første bursdagen uten faren sin, noe som selvsagt vil bli et savn, sier hun videre.

Hjemmefødsel

Leah Isadora ble født hjemme på Bloksberg på Hankø. Og med det ble også parets førstefødte datter, Maud Angelica (16), storesøster.

Leah Isadora Behn ble døpt i Slottskapellet 16. juni 2005 (Foto:Bjørn Sigurdsøn / Det kongelige hoff / Scanpix)

16. juni samme år ble Leah Isadora døpt i Slottskapellet. Dronning Sonja, som er blant fadderne til bursdagsbarnet, bar hovedpersonen til dåpen. De øvrige fadderne er prinsesse Laurentien av Nederland, Gry Brusletto, Katharina Salbu, Espen Bjørshol, Didrik Vigsnæs og Jon Andreas Håtun.

Vi gratulerer Leah Isadora med dagen. Hipp, hipp hurra.

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter