Hjem Fremhevet Leah Isadora Behn fyller 16 år – slik bestemte Ari navnet hennes

Leah Isadora Behn fyller 16 år – slik bestemte Ari navnet hennes

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I dag, onsdag 8. april, fyller prinsesse Märtha Louise og Ari Behns mellomste datter, Leah Isadora 16 år.

Den 08. april 2005, hun ble Leah født på familiens feriested Bloksbjerg, på Hankø.

Selv om Leah ikke har vært den av Märtha Louises barn som har vært mest i mediebildet, har hun den siste tiden vært mer i rampelyset.

Ikke minst gjennom Instagramprofilen @leahhhbeauty.

Mens Leah Isadora Behn for de fleste nordmenn er kjent som en del av kongefamilien, er Leah kjent for sitt talent som makeup-kunstner.

De 41.000 følgene hennes på Instagram får jevnlig se avansert sminkekunst fra 16-åringen.

– Det er veldig fint å ha noe jeg kan gå bort i og gjøre når jeg vil. Jeg synes det hjelper veldig mye, sier Leah Isadora Behn når hun besøker God Morgen Norge på TV2.

Hun forteller at timene flyr når hun eksperimenterer med sminke. Da glemmer hun helt verden utenfor.

Kjendisstylist Jan Thomas er blant de som kjenner Leah og har sett sminken hennes. Han er imponert over henne, og forteller at han ser mye av seg selv i den unge jenta.

– Da jeg så Leah tenkte jeg: «Jeg er Leah». Makeup for meg var et univers hvor jeg kunne løpe inn i en fantasiverden og komme meg ut av virkeligheten. Jeg gikk nesten inn i en transe når jeg satt å styrte og lekte meg, forteller han.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med døtrene sine, sommeren 2009 (Foto Morten Brun, Det kongelige hoff)

Slik fikk Leah navnet sitt

Mange stusset over navnevalgene til de tre døtrene da de ble kjent. Men visste du at Leah Isadora blant annet er oppkalt etter prinsesse Leia?

I et intervju med Aftenposten som ble publisert samme dag som Leah Isadora ble døpt, avslørte Märtha Louise at det var Ari som tok initiativet til datterens navn.

– Han har alltid vært fascinert av danseren Isadora Duncans liv og tragiske død. Han har dessuten reist mye i Midtøsten, og Leah kommer derfra. Så må jeg innrømme at jeg alltid har vært en stor Star Wars-fan, og prinsesse Leia har alltid vært den vakreste i hele verden, fortalte prinsessen den gangen.

Hjemmefødsel

Leah Isadora ble født hjemme på Bloksberg på Hankø. Og med det ble også parets førstefødte datter, Maud Angelica (16), storesøster.

Leah Isadora Behn ble døpt i Slottskapellet 16. juni 2005 (Foto:Bjørn Sigurdsøn / Det kongelige hoff / Scanpix)

16. juni samme år ble Leah Isadora døpt i Slottskapellet. Dronning Sonja, som er blant fadderne til bursdagsbarnet, bar hovedpersonen til dåpen. De øvrige fadderne er prinsesse Laurentien av Nederland, Gry Brusletto, Katharina Salbu, Espen Bjørshol, Didrik Vigsnæs og Jon Andreas Håtun.

Vi gratulerer Leah så mye med dagen! Trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner du også!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com