Nyttig Lege advarer: De skjulte farene ved å bruke våtservietter...

Lege advarer: De skjulte farene ved å bruke våtservietter til barn! Dette bør du sjekke våtserviettene for!

-

- Reklame -

Våtservietter har blitt et nødvendig «redskap» for alle småbarnsforeldre. De er veldig praktisk når du raskt må skifte bleie eller vaske barnet ditt mens du er på farten. Serviettene er ikke bare hendig når det gjelder bytting av bleie, men også som en vaskeklut til grisete hender og ansikter.

Men er det egentlig noen som tenker over at disse serviettene kanskje ikke er bra for barnet ditt? 

Stadig forskning på området viser at våtservietter slettes ikke er bra for huden til barn. I følge NBC News, bekrefter en studie at våtservietter til barn ikke er trygt å bruke, i hovedsak på grunn av en spesiell ingrediens. Resultatene av studiet viser at mange barn ender opp med reaksjoner som kløende, irritert tørr hud.

Dr. Mary Wu Chang ledet studiet. Hun er professor i dermatologi (læren om huden og hudsykdommer). Hun eksperimenterte med mange forskjellige barn, og hun ble spesielt oppmerksom reaksjonene seks av disse barna fikk.

En åtte år gammel jente endte opp med et alvorlig utslett på rumpen og munnen. Chang bekreftet at utslettet kom fra våtserviettene.

Foto: Facebook/Jill Weber
Foto: Facebook/Jill Weber

Da den lille jenten ikke lenger ble «utsatt» for våtservietter, forsvant utslettene fullstendig. Gjennom studiet fant Chang de samme utslettene hos fem andre barn, og resultatet var det samme hos alle. Med en gang man stoppet å bruke våtservietter – forsvant utslettene.

Chang mener at studiene kan bekrefte at det er stoffet methylisothiazolinone som fremkaller reaksjonene. På alsglobal.no kan man lese:

«Methylisothiazolinone (M1) kan gi kraftige allergiske reaksjoner, og de siste årene er det rapportert om stadig flere som har utviklet allergi mot stoffet. Stoffet finnes i en rekke vanlige forbrukerprodukter som kosmetikk, hårpleieprodukter, rengjørings- og vaskemidler, maling, lim og leketøy.»

Foto: Youtube
Foto: Youtube

En annen dermatolog, Dr. Ellen Frankel, er enig med Dr. Chang om at foreldre bør unngå å bruke våtservietter på barna sine.

«Jeg råder alltid foreldre til å unngå bruk av våtservietter. Det er mange kjemikalier i disse produktene som kan irritere huden.»

For å unngå at barnet ditt får problemer bør du alltid lese på ingrediensene på våtserviettene du kjøper. Dersom du ser methylisothiazolinone (MI) blant ingrediensene, bør du styre unna.

En annen måte kan være å bare kjøpe våtservietter som er merket med Svanemerket. I følge Svanemerkets nettsider er bruk av MI forbudt i all hudpleie, og i våtservietter med denne med miljømerkingen.

Del gjerne informasjonen videre med andre småbarnsforeldre! 

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kronprins Håkon om døden: – Skremmer meg litt, men er ikke redd

Kronprins Håkon og kronprinsesse Mette-Marit er i disse dager sammen med 19 forfattere i Tyskland med litteraturtoget. Kronprinsen er...

Wenche Myhre med gladmelding til fansen

Wenche Myhre (72) er ikke veldig aktiv på sosiale medier. Det har hun tidligere sagt at hun skal bli...

– Dette er ansiktet til metamfetamin

Cody Bishop (27) fra Missouri i USA begynte og ruse seg på heroin og metamfetamin. På bare sju måneder...

Samuel Massie og bestefaren er i sjokk etter tigerangrep

Eventyreren Samuel Massie (26) og bestefaren hans, Arne Ulvolden (84) er igjen ute på reise. Denne gangen befinner de...

Ingrid Bjørnov med gladmelding for 2020

I slutten av 2018 kom den triste beskjeden om at Ingrid Bjørnov måtte avlyse alle show. Kreften hadde spredt...

Far lot sin 3-år gamle datter velge klær før fotografering i barnehagen – nå deles bildet over hele verden

Som barn er det alltid spesielt å bli tatt et litt høytidelig bilde av. Det årlige bildet i barnehagen...