søndag, mai 31, 2020

Lege anbefaler å droppe kontaktlinsene under koronaepidemien

Mest lest nå

Bruker du kontaktlinser? Da kan det være en ide å bytte over til briller nå som koronaviruset herjer. En amerikansk lege mener nemlig at kontaktlinsebrukere tar seg oftere i ansiktet enn andre. 

– Kontaktlinsebrukere rører ikke bare øynene sine når de setter inn og tar ut linsene to ganger om dagen. De tar seg også mye oftere i øynene og i ansiktet enn folk som ikke bruker kontaktlinser, sier Thomas Steinemann, lege ved MetroHealth Medical Center i Cleveland i Ohio til CNN.

– Du tar deg på øyet, og så tar du på andre deler av kroppen din, sier han videre.


Ikke veldig hygienisk

– Du gnir deg i øyet, så tar du deg i fjeset, klør deg i fjeset, putter fingeren i munnen, stikker fingeren opp i nesa, sier den amerikanske legen.

– Noen folk er ikke veldig hygieniske og kan ha glemt å vaske hendene sine først, sier han videre.

Legen anbefaler at man dropper linsene fremover, og heller bruker briller.

Briller som skjold

Thomas Steinemann mener briller kan gi en liten beskyttelse mot koronaviruset. Folk som bruker briller, tar seg nemlig mye sjeldnere i ansiktet enn folk med linser. I tillegg mener legen at brillene kan fungere som et skjold mot virus i luften.

kontaktlinser
Lege anbefaler at man dropper linsene fremover. Foto: Canva

– Briller kan fungere som en slags beskyttelse mot koronaviruset og andre partikler i luften, sier legen. Men han legger til at det er større sjanse for å bli smittet av virus gjennom munn og nese enn gjennom øynene.

Er teoretisk mulig

– Kan man få korona av at virus kommer inn i kroppen gjennom øynene? Teoretisk er det mulig, men vi har ingen bevis for det, sier Thomas Steinemann, og får støte av kollega William Schaffner, lege og professor ved Vanderbilt University School of Medicine i Nashville.

– Det er mulig, vil jeg tro. Men jeg har alltid tenkt at det er litt ekstremt, sier han.

LES OGSÅ: For pollenallergikere: slik vet du om det er korona eller bare vanlig allergi

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter