Hjem Helse Lege: Disse fem kroppsdelene vasker du antagelig ikke grundig nok

Lege: Disse fem kroppsdelene vasker du antagelig ikke grundig nok

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den amerikanske familielegen Jen Caudle har delt en Tiktok-video der hun avslører hvilke fem deler av kroppen folk har en tendens til å ikke vaske grundig nok. 

Videoen er sett 2,5 millioner ganger er likt 236 000 ganger og har samlet nesten 4 000 kommentarer. Mange er sjokkerte over at folk ikke vasker seg de stedene legen ramser opp, og det florerer også av kommentarer fra folk som bedyrer at de hvertfall ikke sluntrer unna med slikt. 

Tiktok-legen sier at svært mange glemmer å rengjøre navlen. 

– Mange vasker ikke navlen i det hele tatt. 

Navlen er et sted hvor fuktighet kan føre til opphopning av bakterier.

Det andre stedet mange glemmer å vaske seg, er bak ørene. I klippet sier Jen Caudle at du kan sjekke om ørene dine er rene og pene ved å gni fingeren på baksiden av ørene og så lukte fingeren.

– Hvis det lukter ekkelt, har du ikke vasket det nylig, fortsetter legen. .

Det neste stedet på listen over kroppsdeler folk ofte glemmer å vaske er neglene.

– Det legger seg mye skitt under neglene våre. Ofte tenker vi ikke over det, sier hun og slår et slag for å bruke den gode gamle neglebørsten de fleste av oss har liggende på badet.  

Et fjerde sted folk har en tendens til å glemme er leggene. 

– Jeg snakker ikke om å la såpe renne nedover bena dine i dusjen, jeg snakker om vask, påpeker Tiktok-legen som etterlyser at folk skrubber bena sine ordentlig når de tar en dusj. 

Og helt til slutt påpeker hun at folk må bli bedre å vaske seg godt mellom tærne sine.

– Pass på at du vasker ordentlig mellom tærne dine, det forebygger en rekke ulike infeksjoner av mange forskjellige slag, så sørg for at du vasker tærne dine ordentlig, sier hun i videoen. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com