lørdag, april 4, 2020

Lege i Bergen: Vær obs på dette symptomet på koronasmitte

Mest lest nå

Erik Alfred Tesaker etter finaleseieren: – veldig spesielt

I kveld skulle endelig avgjørelsen falle. Vinneren av årets "Farmen kjendis" skulle kåres. Og til slutt ble det folkefavoritten Erik Alfred Tesaker som kunne...

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Det har blitt skrevet mye om ulike symptomer på koronasmitte.

Øyelege Kristen Ralfsen fra Bergen ønsker å gjøre folk oppmerksomme på et av de mindre omtalte symptomene. Flere forskere har også registrert symptomet som skiller seg ut.

– Jeg merket det selv ved at jeg plukket opp diverse frukter, og jeg kjente ikke en bestemt lukt av for eksempel appelsinen. Så merket jeg det på en kopp kaffe, som mer eller mindre smakte metall. Jeg trodde glasset mitt med hvitvin var dårlig, men det var den ikke, forteller legen til Nettavisen.

Øyenlegen har selv fått påvist korona og holder seg nå innendørs. Han forteller at han følte seg uvel og hadde vondt i hodet før tap av smak og lukt kom et par dager senere. Han tror at grunnen til at viruset påvirker smak og lukt kan ha noe med nervesystemet å gjøre.

– Merker du selv tap, eller fordreining av lukt og smak, så gjelder det å følge rådene fra myndighetene, understreker legen.

Foto: Pixabay

Nettavisen har tidligere skrevet om professor Hendrik Streeck, professor ved institutt for virologi ved Bonn Universitetssykehus, som uttalte at de der hadde gjort lignende funn:

– Nesten alle smittede vi intervjuet, og dette gjelder vel to tredjedeler, beskrev tap av lukt og smak som varte i flere dager. Det gikk så langt at en mor ikke kunne lukte bleien til barnet sitt, sier han til den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung. Streeck og hans team har team har intervjuet mer enn 100 smittede om deres symptomer.

Her kan du lese Helse Norge sine fakta, råd og tiltak mot koronaviruset. 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...