Hjem Nyheter Lege i Italia: – Vi kan ikke lenger gi respiratorbehandling til folk over 60 år

Lege i Italia: – Vi kan ikke lenger gi respiratorbehandling til folk over 60 år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Israelske Gal Peleg jobber som lege i Parma i Nord-Italia. Han forteller om en fortvilet situasjon, der helsepersonell ikke får lov til å gi respiratorbehandling til folk over 60 år.

Ifølge Peleg, er det nå så få respiratorer tilgjengelig, at de må sortere ut hvem som får behandlingen og hvem som ikke får den. Resultatet er at ingen over 60 år får respiratorbehandling. Det skriver Daily mail.

Legen forteller videre at de sørger for at folk som er døende på grunn av korona, får tatt farvel med sine nærmeste, selv om karantenereglene ikke anbefaler det.

Gråter på jobb

Også i Spania er det mangel på respiratorer. Ifølge VG er sykehusene i Madrid så fulle at pasienter må ligge i parkeringshuset. Akkurat som i Italia, må legene prioritere hvem som skal få respirator og hvem som ikke får.

– Spania er det nye Italia, sier sykepleier på akuttmottaket ved Universitetssykehuset Príncipe de Asturias i Madrid, Rubén Herrera (35) til VG.

Han forteller at de også må velge hvem som skal få respirator og hvem som ikke får.

– Da må vi velge de yngste, sier han.

– Har noen dødd på grunn av det? spør VG.

– Helt klart. Det har skjedd. Flere har dødd i påvente av respirator. Jeg slipper heldigvis å velge, siden jeg er sykepleier og ikke lege. Men jeg har sett pasienter som ikke klarer å puste bra, og som ikke fikk den hjelpen de vanligvis ville ha fått, sier sykepleieren, og legger til at det er en grusom situasjon.

– Det føles forferdelig. Jeg blir utrolig trist. Jeg har kolleger som gråter på jobb.

Dere må forberede dere

– Hver dag er det nye koronapasienter. Hver dag er det pasienter som blir dårligere. Hver dag er det pasienter som trenger respiratorhjelp. Og hver dag dør det pasienter av korona på mitt sykehus, sier anestesilege Raquel Fernandez ved Móstoles universitetssykehus i Madrid på telefon til VG.

Bildene fra både spanske og italienske sykehus ryster nå verden.

Sykehuset har 25 respiratorer. Alle er i bruk.

– Dere må forberede dere! Vi trodde heller ikke vi ville komme i denne situasjonen, men se nå … Dere må skaffe dere smittevernutstyr. Og dere må følge alle retningslinjer. Det er ikke tid til å vente og se, sier legen videre.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com