søndag, desember 5, 2021

Lege oppfordrer alle til å ta influensavaksinen: – Influensa tar årlig flere liv i Norge enn det koronapandemien har gjort til nå

Mest lest nå

Samfunnet og hverdagen er endelig tilbake til normalen igjen. Det er også forkjølelsessesongen, og influensasesongen er på vei. Nå kommer lege med en oppfordring til alle.

Kroppene våre og immunforsvaret vårt blir nå utsatt for både bakterier og virus. Det er lett å tenke at nå må immunforsvaret bygge seg opp igjen fordi vi har vært beskyttet av munnbind, avstand og håndsprit så lenge.

Det er ikke tilfelle, sier lege Harald Dobloug til TV2.


– Det er ikke sånn at immunforsvaret vårt trenger kontinuerlig trening for å holde seg på alerten. Vi har en immunitet som vi opparbeider. Når vi har vært i kontakt med et virus, så klarer kroppen å huske viruset til neste gang, så man blir til en viss grad immun.

Men, det er et men, legger han til:

– Problemet med forkjølelsesvirus, for eksempel, er at det finnes flere hundre varianter av dem. Så selv om vi nå har gått et halvannet år og unngått kanskje seks-syv forkjølelser, er det bare noen virus av flere hundre.

Dobloug er gift med TV2- programleder Katarina Flatland, og sammen har de sønnen Bernard på ett år. De har selv fått oppleve at de nå blir utsatt for flere bakterier igjen.

Oppfordrer til vaksinering

Dobloug oppfordrer alle, uavhengig av alder og allmenntilstand, til å ta influensavaksinen som er på plass i slutten av oktober.

– Jeg anbefaler i hvert fall de jeg er glad i å gjøre det, fordi influensavaksinen er helt trygg og den gir ganske god beskyttelse mot influensa, og det er den beste måten å beskytte oss mot influensa.

– Og husk det at influensa tar årlig flere liv i Norge enn det koronapandemien har gjort til nå. Jeg kommer til å ta den, sier Dobloug.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter