Det å ta sprøyter er for mange en svært ubehagelig ting, og for små barn kan det være direkte traumatisk. Bare det å vite at en nål skal stikkes inn i kroppen kan være svært så stressende, og ser man den kan det bli enda verre. Selv om man vet at det som oftest er til vårt eget beste.

Små babyer evner ikke å tenke slik, og er de først blitt stukket en gang, kan den ene gangen være så traumatisk at det nesten blir en umulig oppgave å repetere det. De vet det vil stikke, og gjør hva som helst for å unngå det.

Dette har en lege tatt ansvar for å gjøre noe med, og som man kan se i videoen nedenfor er han en mester i å distrahere det lille barnet så det ikke en gang oppdager det blir stukket.

Kort fortalt sitter babyen på farens fang, mens legen nynner en sang og gjør en rekke distraherende bevegelser som forvirrer babyen som svarer med latter. Plutselig sitter sprøyten i låret på babyen, som overhodet ikke forstår hva som skjer, men bare smiler og ler hele seansen igjennom.

Se legens imponerende avledningsmanøver i videoen nedenfor, og del den gjerne så andre også kan lære hvordan det skal gjøres. For dette er virkelig genialt!