søndag, juni 7, 2020

Lege til frontalangrep på Shaman Durek – avslører hvordan han bruker sleipe tricks og psykologiske mekanismer

Mest lest nå

Det eksploderte i media og i kommentarfelt da det i mai ble kjent at Shaman Durek er prinsesse Märtha Louises nye kjæreste. Nå hevder lege at han har avslørt Durek som en svindler. 

Det har blitt skrevet og avslørt mye. Blant annet den omtalte LinkedIn-profilen hvor Durek Verrett skriver at han har jobbet med kreftsyke barn på Israels fjerde største sykehus. Men ifølge sykehuset, har han aldri jobbet for dem.

Durek har også tatt et oppgjør med presse og dem som stiller kritiske spørsmål. I mai publiserte han en video på Instagram hvor han sa følgende:


«Hvorfor svarer jeg egentlig på spørsmål fra pressen? Det er latterlig, fordi det jeg har lært, er at pressen egentlig ikke vil lære noe om sjamanisme eller gavene mine», sa han før han også kom med et spark til alle som dømmer han.

«De vil bare finne måter å fordømme det på. Og i vår kultur gjør det deg til en blind person. Så til alle dere dommere og hatere der ute, dere er blinde og uvitende.»

Lege kaller han for svindler 

Overlege Wasim Zahid, spesialist i indremedisin og kardiologi, publisert på tirsdag en video på Youtube hvor han hevder å avsløre triksene til Durek. Han forteller til Nettavisen at grunnen for å gjøre dette er at man er redd mennesker skal benytte seg av alternativ behandling etter å ha hørt på shamanen.

– Det vi er redde for, er at pasienter skal benytte seg av alternativ behandling i stedet for medisinsk behandling- og i verste fall bli sykere. Eventuelt at pasienten benytter seg av alternativ behandling som forstyrrer den medisinske. Begge kan resulterer i at tilstanden forverrer seg og pasienten blir sykere, sier han til avisen.

I videoen som Wasim Zahid har publisert på Youtube skriver han:

«Nylig var Durek Verrett gjest hos Skavlan. Jeg har sett gjennom deler av intervjuet og viser her hvordan han bruker sleipe tricks og psykologiske mekanismer for å skape et inntrykk av faglighet, seriøsitet og tillit.»

Nedenfor kan du se legens video: 

129,807FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter