Hjem Familie Legen anbefalte abort, da det viste seg at Vanessas baby manglet armer – se på henne nå

Legen anbefalte abort, da det viste seg at Vanessas baby manglet armer – se på henne nå

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Vanessa McLeod fra Canada fant ut at datteren hennes manglet armer under en ultralydundersøkelse 19 uker ut i svangerskapet. 

Vanessas ektemann var på jobbreise, så Vanessa tok med seg moren og søsteren sin på ultralydundersøkelsen.

«Jeg husker at ultralyden tok lang tid, men så fortalte legen meg at babyens bein lå i kryss i en vanskelig positur, så det ikke var mulig å finne ut kjønnet. Jeg tenkte ikke noe over det. Vi kommenterte hennes søte små tær og fikk printet ut et bilde. Vi tenkte ikke over at ingen nevnte hendene hennes», skriver Vanessa på nettsiden Love what matters.

Foto: Vanessa McLeod

Noe var fryktelig galt

Neste dag hadde Vanessa time hos jordmoren. Men en time før avtalen, fikk hun en telefon. Vanessa fikk beskjed om at de hadde funnet noe alvorlig på ultralyden, og at hun burde ta med seg ektemannen til timen.

Foto: privat

«Noe var fryktelig galt. Jeg bare følte det», skriver Vanessa.

«Da moren min og jeg satt på parkeringsplassen utenfor jordmorens kontor, vi forberedte oss på å gå inn, så mamma på meg og sa: «Vanessa, uansett hva dette er, så kommer vi gjennom det», skriver Vanessa videre.

Foto: Vanessa McLeod

Føltes som et slag i magen

På kontoret til jordmoren, fikk Vanessa vite at datteren hennes manglet begge armene og hendene.

«Det føltes som et slag i magen. Jeg mistet pusten», skriver Vanessa.

«Ingen hender? Jeg hadde ikke hørt om det en gang. Det var ikke på radaren. Tanken hadde ikke slått meg, en bekymring jeg ikke hadde hatt. Jeg hadde bare tatt det som en selvfølge at hun hadde alle kroppsdeler, at alle delene var der. Jeg var helt ødelagt. Jeg visste ikke om dette var noe jeg kom til å takle, jeg visste ikke om ting kom til å bli okei.»

Foto: Vanessa McLeod

Foreslo abort

Vanessa skriver videre at legene var veldig negative. En lege foreslo at hun burde vurdere sen abort. Da Vanessa og ektemannen sa at de ville beholde jenta, svarte legen: «Men tenk på hennes livskvalitet. Hun kommer ikke til å ha hender.»

Lille Ivy ble født fire uker for tidlig.

«Det øyeblikket jeg fødte henne og holdt henne i armene mine, følte jeg på en veldig fred. Og da hun åpnet øynene og så på meg for første gang, visste jeg at hun var nøyaktig der hun skulle være», skriver Vanessa.

Foto: Vanessa McLeod

Og lille Ivy, hun har det så bra som alle andre barn. Nylig publiserte moren dette herlige bildet av jenta som er blitt noen år, og som blant annet driver med fotball.

Nå deler vi saken for å vise vår støtte til at alle mennesker har rett til liv – armer eller ei!

LES OGSÅ: Tenåringsmoren fikk en SMS med spørsmål om hun viste hvem datterens kjæreste er – nå går svaret hennes viralt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com