lørdag, juni 12, 2021

Legen mener at datterens hevelse er en øyeinfeksjon – mammaen skjønner at det er noe helt annet

Mest lest nå

Det er ganske vanlig at barn rammes av en øyeinfeksjon. Derfor er nok det mange foreldres første tanke når øyet til barnet svumler opp og er rødt.

Paul og Gaylene Robson fra Melbourne i Australia trodde også dette når deres seks år gamle datter, Stella, så slik ut i 2016. De tok henne med til legen som trodde det samme. De fikk med seg en resept på antibiotika og salver med beskjed om å se det an i ett par dager, skriver Daily Mail.

Foto: YouTube


Etter noen dager var hevelsen blitt verre og rødere. Mor til Stella skjønte da at dette kunne være noe helt annen enn en infeksjon og ville ha en annen vurdering. Hun oppsøkte øyelege og derfra ble de sendt direkte til akuttmottaket for CT-skanning ved det kongelige barnesykehus i Melbourne.

YouTube

De opplevde deres største mareritt når de fikk svar på funnene etter skanningen. Det viste seg at Stella hadde en svulst som vokste mellom øynene og hjernen. Hun fikk den sjeldne diagnosen Langerhans-celle histiocytose.

Svulsten vokste ved knokkelen som er rundt øyet. Den var ca. 1,5 cm, forteller moren til Daily Mail Australia.

Stella ble lagt inn for operasjon umiddelbart. Heldigvis gikk det bra og legene klarte å fjerne svulsten og forhindret dermed at den spredte seg rundt øyet.

YouTube

I juleferien måtte Stella starte på 12 ukers kjemoterapi for å sikre at kreften var helt borte. «Det var de verste ukene i mitt liv», sier far til Daily Mail Australia.

YouTube

Ukene og terapien gikk bra. Stella må skannes hver tredje måned kommende årene og forhåpentligvis en gang i året etterhvert, sier faren.

YouTube

Stella`s foreldre sier at hun litt etter litt føler seg som før og hun har ingen synlige arr eller sår. De vil takke personalet på sykehuset i Melbourne for all god hjelp og støtte.

Heldigvis skjønte moren raskt at dette ikke var en infeksjon, og det gikk bra denne gangen – del gjerne videre historien om Stella!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter