Forsiden Helse Legen mener at datterens hevelse er en øyeinfeksjon - mammaen skjønner at...

Legen mener at datterens hevelse er en øyeinfeksjon – mammaen skjønner at det er noe helt annet

Det er ganske vanlig at barn rammes av en øyeinfeksjon. Derfor er nok det mange foreldres første tanke når øyet til barnet svumler opp og er rødt.

Paul og Gaylene Robson fra Melbourne i Australia trodde også dette når deres seks år gamle datter, Stella så slik ut i fjor. De tok henne med til legen som trodde det samme. De fikk med seg en resept på antibiotika og salver med beskjed om å se det an i ett par dager, skriver Daily Mail.

YouTube

Etter noen dager var hevelsen blitt verre og rødere. Mor til Stella skjønte da at dette kunne være noe helt annen enn en infeksjon og ville ha en annen vurdering. Hun oppsøkte øyelege og derfra ble de sendt direkte til akuttmottaket for CT-skanning ved det kongelige barnesykehus i Melbourne.

YouTube

De opplevde deres største mareritt når de fikk svar på funnene etter skanningen. Det viste seg at Stella hadde en svulst som vokste mellom øynene og hjernen. Hun fikk den sjeldne diagnosen Langerhans-celle histiocytose.

LES OGSÅ
Hunder slaktes for å bli festivalmat
LES OGSÅ
Hunder slaktes for å bli festivalmat

Svulsten vokste ved knokkelen som er rundt øyet. Den var ca. 1,5 cm, forteller moren til Daily Mail Australia.

Stella ble lagt inn for operasjon umiddelbart. Heldigvis gikk det bra og legene klarte å fjerne svulsten og forhindret dermed at den spredte seg rundt øyet.

YouTube

I juleferien måtte Stella starte på 12 ukers kjemoterapi for å sikre at kreften var helt borte. «Det var de verste ukene i mitt liv», sier far til Daily Mail Australia.

YouTube

Ukene og terapien gikk bra. Stella må skannes hver tredje måned kommende årene og forhåpentligvis en gang i året etterhvert, sier faren.

YouTube

Stella`s foreldre sier at hun litt etter litt føler seg som før og hun har ingen synlige arr eller sår. De vil takke personalet på sykehuset i Melbourne for all god hjelp og støtte.

Heldigvis skjønte moren raskt at dette ikke var en infeksjon, og det gikk bra denne gangen – del gjerne videre historien om Stella!

Christine Ertesvåg
Christine har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2016. Skribent som er utdannet lærer og som alltid er på utkikk etter engasjerende historiene.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...