lørdag, januar 23, 2021

Legen ville ikke høre på moren og hennes 6 år gamle jente – kort tid etter sovner hun inn

Mest lest nå

Kirsty Louise opplevde alle foreldres mareritt. Et mareritt som aldri skulle skjedd, hadde bare legen hørt på henne. 

For ett år siden dro Kirsty til sykehuset med sin da seks år gamle datter Layala. Datteren følte seg dårlig, hadde feber, utslett og var generelt i elendig forfatning.

«Det føltes som en evighet før legen kom. Vi ventet flere timer før noen lege så på henne. Jeg var ganske fortvilet og redd fordi jeg aldri har opplevd at barna mine har hatt så høy feber,» forteller moren til Daily Mail.


Til slutt fikk Layala en undersøkelse av legen. Han mente at jentas utslett på hofta bare var et blåmerke og at hun hadde fått en normal infeksjon.

Bare en paranoid mor

Kirsty slo seg ikke til ro med legens undersøkelse. Hun var sikker på at det var noe mer alvorlig med hennes lille jente.

Hun forteller til Daily Mail at hun følte seg totalt oversett av legen.

«Jeg følte at de bare så på meg som en paranoid mor. Jeg fikk svært lite informasjon». 

Ble sent hjem

Mor og datter ble sendt hjem fra sykehuset. Men Layalas tilstand forverret seg da de kom hjem. Moren nærmest snudde i døren med datteren og dro tilbake til sykehuset. Men det var for sent.

Layala døde åtte timer etter at moren første gang tok henne med til Royal Oldham Hospital, i Manchester, England.

Hjernehinnebetennelse og blodforgiftning

Obduksjoner av seksåringen viste at Layala døde av hjernehinnebetennelse og blodforgiftning.

Det ble iverksatt en undersøkelse av sykehuset, hvor det ble konkludert med at sykehuset ikke hadde gjort jobben sin. Det skriver The Sun.

– Legen som undersøkte pasienten hadde ikke vurdert utslettet på hofta, som på det tidspunktet var urovekkende. Legen stilte dermed ikke diagnosen om sepsis og behandlingsmuligheter mot dette gikk dermed tapt, sier rapporten.

jente
Foto: Kirsty Louise Ermenekli

«Vi har gjort en rekke endringer for å styrke rutinene våre ved slike tilfeller,» sier sykehuset i en uttalelse.

Men uansett vil det aldri gi Kirsty sin kjære datter tilbake. Hun oppfordrer alle foreldre til å lytte til instinktene sine når det gjelder barn.

«Ingen kjenner barnet bedre enn foreldrene. Nå er jeg mer paranoid enn noensinne. Jeg var sikker på at hun var i de beste hender da jeg fikk henne til sykehuset.» 

Hvil i fred lille engel. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter