søndag, juli 12, 2020

Legene anbefalte abort. Fosteret var ikke levedyktig. I dag er lille Leo ni måneder gammel

Mest lest nå

Fem grunner til at dagens barneoppdragelse er i krise

Den britiske barnepiken Emma Jenner, kjent for realityserier «Take Home Nanny», har delt fem av de viktigste punktene til at dagens foreldre ikke lykkes...

Cheyenne Potts og hennes mann Michael, fikk beskjed av legene om at fosteret var «ødelagt», og at hvis den lille gutten ikke døde under fødselen, kom han til å dø kort tid etter. Men jammen tok legene feil.

Paret bestemte seg for å trosse legene, og bære frem den lille gutten. Leo har en sykdom kalt Osteogenesis Imperfecta, eller medfødt beinskjørhet, som den også kalles. Sykdommen medfører en alvorlig feil i beinvevet som gir skjøre bein, lav beinmasse og som fører til hyppige beinbrudd.

«Vi bestemte oss for å gjøre vårt beste, og planlegge som om legene tok feil. Vi snakket mye om hvordan Leos liv kom til å bli. Vi tilbrakte de neste fire månedene på denne måten», sier Leos bestemor til nettsiden Love What Matters.


Foto: Cheyenne Potts / Facebook

Ville ikke overleve den første uken

Lille Leo ble født i januar i 2019.

«Gråter, er i live, og det helt på egen hånd! Legene tok feil», skrev Leos bestemor etter fødselen.

«Var han perfekt? Nei, han var perfekt uperfekt, og han var her! I live, og for en fighter. Den dagen begynte Leo å vise verden at han skulle forme sitt eget liv», sier bestemoren.

Foreldrene fikk så beskjed om at Leo mest sannsynlig ikke kom til å overleve en hel uke etter fødselen. Og at den uken ville bli fylt med smerte for den lille gutten. Men Leo levde, og var i fin form.

Foto: Cheyenne Potts / Facebook

Folk blir rørt

Legene sa videre at Leo måtte bo på sykehuset i opptil seks måneder. Men bare 38 dager etter han ble født, var Leo i så fin form, at han fikk flytte hjem med familien sin.

«Vi har blitt spurt om hvilke øyeblikk vi husker best. Men for å være helt ærlig, så kan jeg ikke velge ut bare noen få ting som skiller seg ut», forteller Leos bestemor.

«Han er en fantastisk, glad sjel, og han rører og inspirerer folk over alt der han ferdes. Og hans familie, aller mest», avslutter hun.

Foto: Cheyenne Potts / Facebook

LES OGSÅ: Foreldrene ble tilbudt abort men nektet – se på sønnen nå

130,152FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter