Hjem Historier fra livet Legene booket tid til abort uten Natalies samtykke da testene viste at barnet hun bar hadde Downs

Legene booket tid til abort uten Natalies samtykke da testene viste at barnet hun bar hadde Downs

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Natalie måtte kjempe for å beholde sin ufødte sønn etter at tester viste at han hadde Downs syndrom.  Sykehuspersonalet antok at hun ville avbryte svangerskapet.

Britiske Natalie O’Rourke var gjest på TV-programmet «This Morning» på Verdensdagen for Downs Syndrom. Her fortalte hun seerne at det å få et barn født med et ekstra kromosom ikke er noe å frykte.

O’Rourke forteller om opplevelsen hun hadde under en rutinemessig sjekk under svangerskapet da hun ble fortalt at sønnen Woody, som i dag er en glad gutt på ti år, hadde Downs syndrom.

Fikk ikke vite hva som var «galt»

– Jeg visste ikke hvor langt jeg var på vei fordi dette var ikke en planlagt graviditet. Dermed gikk jeg på en skanning for å få vite det. Sykepleieren sa «Jeg må forlate rommet og gå og hente kollegaen min».  Men ingen fortalte meg hva som foregikk, sier Natalie ifølge Daily Mail i tv-programmet.

Hun forklarer at hun ikke visste noe annet enn at det var et eller annet problem.

– Kollegaen kom inn igjen og sa «Vi tror det er noe galt med babyen».

Uten noen nærmere forklaring ble hun bedt om å dra rett til sykehuset.

Ble satt opp for abort uten at noen spurte

– Det var veldig skremmende, og det var som om jeg ble sendt av gårde i en retning uten å egentlig ha et valg. Dette skjedde for 10 år siden, så jeg håper virkelig at det har endret seg nå, sier hun.

Sykehuset ringte henne deretter for å fortelle at babyen hadde Downs syndrom. Etter de opplevelsene og den usikkerheten Natalie hadde hatt frem til det så var hun egentlig ikke overrasket. Men kort etter ringte telefonen igjen:

– Det var et ukjent nummer og de sa «Vi bekrefter bare timen din for i morgen». Jeg sa at jeg ikke hadde en avtale dagen etter, og at jeg trodde de hadde ringt feil person’, men da skjønte jeg at de hadde booket meg inn for abort dagen etter, forteller Natalie.

Natalie sa at hun ikke kom til å dukke opp, og at de kunne avbestille den timen, men fikk beskjed at de ville beholde timen hennes, i tilfelle hun ombestemte seg.

Trenger ikke være redd for Downs

Natalie hadde allerede en datter fra før, og beskriver seg selv som en kvinne som vet hva hun vil. Men hun tror situasjonen lett kunne sett annerledes ut.

– Hvis jeg hadde vært førstegangsfødende hadde jeg kanskje trodd at jeg måtte gå med på det og kanskje ikke ha innsett at det var et valg, sier hun.

– Jeg håper virkelig at ting endrer seg et tiår senere, men jeg ønsker å få et sterkt budskap der ute om at man ikke trenger være redd for Downs syndrom. Det er så mye kjærlighet og vennlighet der ute. Jeg husker at jeg holdt ham i armene mine for første gang, og han gråt og jeg var så glad for at han var frisk og jeg tenkte «Jeg kjempet for deg og nå er du her», forteller hun.

Hun innrømmet at det legen hadde sagt gjorde henne kvalm, og fikk henne til å føle at sønnen i deres øyne ville være en belastning for samfunnet.

– Det er som om livet hans ikke har noen verdi, men Woody er en livsforsterker som forbedrer livet til alle han møter, sier en stolt mamma.

Natalie forteller at de har et stort nettverk av mennesker som er støttende og veldig snille mot dem  

– Og de omfavner Woody, som er den eneste som kan være Woody.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com