søndag, februar 28, 2021

Legene fortalte at hun aldri kom til å bli i stand til å spille tennis – nå er hun kvalifisert til Grand Slam-turnering

Mest lest nå

Tennis-sensasjonen Francesca Jones (20) ble født med syv tær og åtte fingre. Legene sa hun aldri kom til å bli i stand til å spille tennis. Jones bestemte seg for å motbevise det.

Britiske Francesca Jones (20) ble født med ektodermal displasi-syndrom. Ifølge Helsenorge.no er ektodermal dysplasi (ED) en gruppe sjeldne, arvelige tilstander som kan føre til sykdomstegn fra hud, hår, tenner, negler og svette- og spyttkjertler.

Fransesca Jones (20) faksimile: Eurosport

For Fransesca Jones’ del innebar tilstanden at hun ble født med tre fingre og en tommel på hver hånd og kun syv tær.


– Jeg har brukt mye tid på å samle styrken som kan støtte musklene som igjen støtter, jeg vil ikke si manglene, men de svakhetene jeg har. Alle mennesker har svakheter, sier Jones, ifølge Aftenposten til  the Guardian.

Åtte år gammel, ble hun ifølge Eurosport fortalt av legene at hun aldri ville kunne spille tennis. Nå har 20-åringen kvalifisert seg for første runde av Grand Slam-turneringen Australian Open.

– Det var derfor jeg bestemte meg. Fordi de sa det, bestemte jeg meg for å bevise at de tok feil, sier hun ifølge Aftenposten i en video publisert hos det internasjonale tennisforbundet (ITF), før hun påpeker at hun på ingen måte ser på syndromet hennes som en svakhet.

For å sikre seg plass i grand slam-turneringen Australian Open, måtte Jones slå tre bedre rangerte spillere.

I den siste kvalifiseringskampen slo Jones ifølge BBC kinesiske Lu Jiajing med en knusende 6-0 6-1 seier.

Nedenfor kan du se en minidokumentar som ble laget om Francesca da hun var 15 år gammel – hun viser at alt er mulig!Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter