Forsiden Historier fra livet Legene hevdet faren døde av et hjerteinfarkt. Ni år senere får hun...

Legene hevdet faren døde av et hjerteinfarkt. Ni år senere får hun vite sannheten

Allan Porter døde på sykehuset bare 32 år gammel. Han etterlot seg to barn, blant annet Jessica som bare var 11 år den gangen. Både Jessica og moren skjønte at noe var galt, og de har kjempet en ni år lang kamp for å få vite sannheten.

Allan, fra Greater Manchester, dro til sykehuset en dag i januar 2010 for å få sjekket halsen som plutselig hadde blitt veldig sår og vond. Han klarte ikke å svelge, hadde 39 i feber og puls på 140. Allan fikk paracetamol og antibiotika, og ble så sendt hjem igjen. Det skriver Mirror.

Syv timer senere, kollapset Allan hjemme, ute i stand til å puste. Allan ble kjørt til sykehuset, men døde kort tid etter han kom frem.

Foto: Privat

Fikk beskjed om at han døde av hjerteinfarkt

Familien hans fikk beskjed om at Allan døde av et hjerteinfarkt på grunn av en underliggende hjertesykdom. I journalen stod det at hjertet hans viste tegn til aldring, og at nesen, halsen og luftveiene var normale.

LES OGSÅ
Bildet av 6-åringen som må spise alene på skolen har opprørt en hel verden
LES OGSÅ
Faren finner et håndskrevet brev i hanskerommet på datterens bil. Det knuser hjertet hans

«Ettersom jeg ble eldre, ble jeg redd for at jeg også skulle få et hjerteinfarkt, at jeg kanskje hadde en genetisk hjertesykdom. Jeg ble veldig bekymret», sier Jessica.

Da Jessica ble 18 år og studerte ved universitetet, ba hun om å få utlevert journalen til faren.

«Mamma sa alltid at hun ikke trodde på det som stod i journalen. Det fikk meg til å tenke. Så jeg bestemte meg for å undersøke litt», sier Jessica.

Foto: Privat

Døde av sykehustabbe

Jessica fant ut at faren døde av en kraftig infeksjon, og at sykehuset gjorde en tabbe da de sendte han hjem uten å undersøke han skikkelig. Og det viste seg at det samme hadde skjedd med 25 andre pasienter som også døde på sykehuset.

Familien har nå tatt saken til retten, og sykehuslegen går en meget usikker tid i møte.

Foto: privat

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet