Hjem Historier fra livet Legene hevdet faren døde av et hjerteinfarkt. Ni år senere får hun vite sannheten

Legene hevdet faren døde av et hjerteinfarkt. Ni år senere får hun vite sannheten

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Allan Porter døde på sykehuset bare 32 år gammel. Han etterlot seg to barn, blant annet Jessica som bare var 11 år den gangen. Både Jessica og moren skjønte at noe var galt, og de har kjempet en ni år lang kamp for å få vite sannheten.

Allan, fra Greater Manchester, dro til sykehuset en dag i januar 2010 for å få sjekket halsen som plutselig hadde blitt veldig sår og vond. Han klarte ikke å svelge, hadde 39 i feber og puls på 140. Allan fikk paracetamol og antibiotika, og ble så sendt hjem igjen. Det skriver Mirror.

Syv timer senere, kollapset Allan hjemme, ute i stand til å puste. Allan ble kjørt til sykehuset, men døde kort tid etter han kom frem.

Foto: Privat

Fikk beskjed om at han døde av hjerteinfarkt

Familien hans fikk beskjed om at Allan døde av et hjerteinfarkt på grunn av en underliggende hjertesykdom. I journalen stod det at hjertet hans viste tegn til aldring, og at nesen, halsen og luftveiene var normale.

«Ettersom jeg ble eldre, ble jeg redd for at jeg også skulle få et hjerteinfarkt, at jeg kanskje hadde en genetisk hjertesykdom. Jeg ble veldig bekymret», sier Jessica.

Da Jessica ble 18 år og studerte ved universitetet, ba hun om å få utlevert journalen til faren.

«Mamma sa alltid at hun ikke trodde på det som stod i journalen. Det fikk meg til å tenke. Så jeg bestemte meg for å undersøke litt», sier Jessica.

Foto: Privat

Døde av sykehustabbe

Jessica fant ut at faren døde av en kraftig infeksjon, og at sykehuset gjorde en tabbe da de sendte han hjem uten å undersøke han skikkelig. Og det viste seg at det samme hadde skjedd med 25 andre pasienter som også døde på sykehuset.

Familien har nå tatt saken til retten, og sykehuslegen går en meget usikker tid i møte.

Foto: privat

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com