Hjem Nyheter Legene måtte gå rettens vei for å overkjøre foreldrenes koronaskepsis og redde fire måneder gammel baby

Legene måtte gå rettens vei for å overkjøre foreldrenes koronaskepsis og redde fire måneder gammel baby

Del
X

En liten gutt på fire måneder trengte en livsviktig hjerteoperasjon ved sykehuset i Auckland, New Zealand. Foreldrene hadde et veldig spesielt krav til legene.

Den fire måneder gamle babyen har en medfødt hjertefeil, og trengte plutselig en akutt hjerteoperasjon for å overleve. Tiden halter ut for foreldrene hadde et spesielt særkrav: Under operasjonen ville babyen trenge blod. Foreldrene krevde at blodet kom fra en donor som ikke var vaksinert mot covid-19.

For å kunne gjennomføre operasjonen, og redde babyens liv, måtte New Zealands helsetjeneste dermed fremme søknad om vergemål for den lille gutten, slik at de kunne å overstyre foreldrene.

CNN melder at en dommer avgjorde at gutten, som av juridiske årsaker ikke kan identifiseres, vil forbli under vergemål til han var er blitt frisk etter operasjonen.

Retten utnevnte også to leger som skal føre tilsyn med spørsmål rundt operasjonen og administreringen av blod.

Babyen skal nå ha gått gjennom en vellykket operasjon, men for å komme dit, måtte politiet dukke opp på sykehuset og stanse foreldrene i å hindre legene i å ta blodprøver og andre nødvendige forberedelser som var nødvendige for at barnet skulle få den helsehjelpen det trengte.

Da dette ble kjent dukket det opp en rekke demonstranter utenfor det lokale sykehuset i Auckland, som støttet foreldrene. Det skriver Dagbladet som også har omtalt saken.

Saken har satt søkelys på konsekvensene av feilinformasjon om vaksinering.

Foreldrene til babyen trodde at det var spike-proteiner i blodet til folk som har blitt vaksinert, og at disse proteinene kunne forårsake uventede dødsfall relatert til blodoverføringer.

– Sansen for å finne spikeprotein i donert blod er veldig liten, og det vil være i pikogramområdet hvis det i det hele tatt er der. Det er ingen bevis for at dette representerer noen risiko for mottakere, sier blodbanken i New Zealand.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com