in ,

Legene mente hun burde på institusjon – 15 år senere er hun blitt toppmodell

Modell og skuespiller Kennedy Garcia har måttet overvinne mange hindringer for å komme dit hun er i dag.

17-åringen har Downs syndrom og hennes første år ble tilbrakt inn og ut av sykehuset. Men i dag jobber hun som modell. Hun var den første modellen med Downs syndrom som jobbet for den ikoniske dukkemakeren American Girl og motemerket Justice. Hun har også modellert for Disney og andre store merker.

Men det var ikke gitt at Kennedy skulle lykkes med noe som helst egentlig.

Da jenta ble født ble moren, Renee Garcia, informert av legene om at barnet hennes sannsynligvis ikke ville få livskvalitet.

– De sa at hun ville ha på seg bleier som voksen og kom til å være bedre stilt på en spesialistinstitusjon – det var en lege som til og med foreslo at vi burde vurdere adopsjon, forteller Renee til britiske Mirror.

Garcias suksess i modellindustrien er en utrolig bragd når man forstår hvor dårlige odds hun hadde. Den unge jenta har hatt over 30 operasjoner, leukemi og store ryggplager som barn. Gjennom det hele holdt hun en positiv holdning – selv når hun hadde smerter eller var veldig syk. Og allerede da hun var bare 6 år gammel, begynte Garcia å modellere for lokale klesbutikker og familien hennes opprettet en Instagram-konto for henne. Det var da større motemerker fikk øynene opp for henne.

View this post on Instagram

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

Siden har Garcias karriere fortsatt å blomstre med mange modelloppdrag, samt skuespill i musikkvideoer og filmer. Hun, som andre med Downs syndrom, bryter barrierer ettersom modell- og underholdningsindustrien beveger seg mot å bli mer inkluderende.

Fant kjærligheten

Også på kjærlighetsfronten smiler livet til Kennedy.

Hun møtte Matthew (20), en artist og skuespiller, da hun var 12 år gammel.

LES OGSÅ: Gutten ble vraket til en kleskampanje fordi han har Downs syndrom – Få med deg morens geniale tilsvar!

Matthew, som også har Downs syndrom, så Kennedy sammen med moren sin på en audition for en reklame.

«Han kom rett bort, ga Kennedy mobilen sin og sa: «Jeg tror telefonen min er ødelagt fordi den mangler nummeret ditt,» forteller Renee til Mirror.

Det er imponerende å se hva denne jenta har fått til. Men kanskje mest imponerende er det at hun ikke har latt berømmelsen gå til hodet. I de fleste intervjuer hun gir poengterer hun hvor glad hun er for å kunne være et godt eksempel for andre som har funksjonshemminger eller «dårlige odds».

«Jeg håper at når folk ser meg modellere, vet de at mennesker med funksjonshemminger kan gjøre hva som helst.»

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sjeldent dobbelt-svangerskap: Tvillingene er født samme dag – ble unnfanget med tre ukers mellomrom

prinsesse alexandra

Her får prinsesse Ingrid Alexandra konfirmasjonsgaven sin – Se de herlige bildene