Forsiden Historier fra livet Legene sa hun var i koma. Men i to lange år, hørte...

Legene sa hun var i koma. Men i to lange år, hørte ungjenta alt som ble sagt rundt henne

Hun var en helt vanlig 11-åring, da hun hun havnet i koma. De to første årene, var hun helt borte. Men de to påfølgende årene, var hun helt klar i hodet, og hørte alt som ble sagt rundt henne. Uten å klare å gi beskjed om det.

Victoria Arlen var en aktiv og glad jente som elsket å svømme og løpe. Hun var også en lovende idrettsutøver.

Men plutselig ble alt forandret. Victoria begynte å snuble mye, og etter hvert mistet hun kontrollen over beinene sine. Så fikk hun problemer med å svelge. Til slutt havnet hun i det legene kalte en grønnsaks-tilstand. Det skriver Good inside us.

Reklame

Fire år i koma

Først visste ikke legene hva som var galt med Victoria. Senere fikk hun diagnosen «transverse myelitis” og “akutt disseminated encephalomyelitis”. Dette er to veldig sjeldne autoimmune sykdommer som fører til betennelse i hjernen og ryggmargen.

Legene rådet familien til å ta med seg Victoria hjem, og forberedte dem på at hun aldri kom til å våkne av koma.

I fire år, lå Victoria i koma. Familien byttet på å sitte hos henne. De snakket til henne og mistet aldri håpet om at hun en dag skulle våkne opp.

Lite visste de, at de to siste årene Victoria lå i koma, var hjernen hennes aktiv.

En forferdelig opplevelse

I ettertid, har Victoria beskrevet det som en forferdelig opplevelse. Hun kunne høre hva legene sa, og hun fikk med seg alt som skjedde rundt henne, men hun kunne ikke si fra.

LES OGSÅ
På parets første date merket hun noe rart - Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

«Jeg var virkelig redd. Jeg visste at hvis jeg sluttet å kjempe, ville jeg slippe å lide mer. Men å dø var den enkleste løsningen», sier hun.

Victoria bestemte seg for å styrke hjernen sin. Hun begynte å «skrive ned» filmmanus i hodet sitt. Hun ba mye, og hun visualiserte hvordan livet skulle bli når hun ble frisk.

Og så, tre måneder etter hennes 15-årsdag, våknet Victoria.

Min tragiske, vakre reise

Hun fikk igjen følelsen i overkroppen, og kunne etter hvert komme seg rundt i en rullestol. Men Victoria var fast bestemt på at hun skulle gå igjen, og sånn ble det.

Siden Victoria våknet, har hun vunnet gullmedalje i De paralympiske leker, hun er tv-anker i ESPN, og hun har vært med i tv-programmet “Dancing With The Stars».

Nå håper hun hennes liv vil inspirere andre som møter tilsynelatende uoverstigelige hindringer.

«Jeg vil at andre Victoriaer der ute, folk som lider eller som går gjennom tøffe tak, skal fortsette å kjempe», sier hun, og fortsetter:

«Jeg valgte ikke hva som skulle skje med meg, men jeg ville aldri ha endret på det. Det er min tragiske, vakre reise», sier hun.

Nedenfor kan du se en reportasje om Victoria. Del gjerne den utrolige historien videre på Facebook!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Sykepleieren løp ut av rommet da hun så hva som var i pasientens øre

Susie Torres fra Kansas City trodde hun hadde vann i øret, og tok seg en tur til legen. Da sykepleieren sjekket øret hennes, løp...

Hun er 83 år gammel, og hun er kroppsbygger. Se de utrolige bildene

Ernestine Shepherd var ikke spesielt opptatt av noen form for trening som ung. Ikke før hun ble 56 år. Etter det, tok det plutselig...

Ulrikke Falch fikk voldsomt angstanfall – endte på legevakta

Skuespiller Ulrikke Falch (23) har jobbet med en ny tv-serie kalt "F-ordet". Serien har blitt utsatt flere ganger på ubestemt tid. Nå forteller Ulrikke...

Alex Rosén sjokkerer Märtha Louise i radioprogram

Da prinsessen vår nylig var gjest i "Alex Rosén Show" på Radio Rock, mistet hun både munn og mæle av Alex ville AG3-historie. Det mange...

Foreslår å øke fartsgrensene i Norge – her kan det bli lov å kjøre fortere

Nå foreslår samferdselsminister Jon Georg Dale å øke fartsgrensene på flere strekninger i Norge. Dette gjelder foreløpig seks ulike strekninger. "Riktige fartsgrenser er vesentlig for...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT