søndag, november 28, 2021

Legene sa hun var i koma. Men i to lange år, hørte ungjenta alt som ble sagt rundt henne

Mest lest nå

Hun var en helt vanlig 11-åring, da hun hun havnet i koma. De to første årene, var hun helt borte. Men de to påfølgende årene, var hun helt klar i hodet, og hørte alt som ble sagt rundt henne. Uten å klare å gi beskjed om det.

Victoria Arlen var en aktiv og glad jente som elsket å svømme og løpe. Hun var også en lovende idrettsutøver.

Men plutselig ble alt forandret. Victoria begynte å snuble mye, og etter hvert mistet hun kontrollen over beinene sine. Så fikk hun problemer med å svelge. Til slutt havnet hun i det legene kalte en grønnsaks-tilstand. Det skriver Good inside us.


Fire år i koma

Først visste ikke legene hva som var galt med Victoria. Senere fikk hun diagnosen «transverse myelitis” og “akutt disseminated encephalomyelitis”. Dette er to veldig sjeldne autoimmune sykdommer som fører til betennelse i hjernen og ryggmargen.

Legene rådet familien til å ta med seg Victoria hjem, og forberedte dem på at hun aldri kom til å våkne av koma.

I fire år, lå Victoria i koma. Familien byttet på å sitte hos henne. De snakket til henne og mistet aldri håpet om at hun en dag skulle våkne opp.

Lite visste de, at de to siste årene Victoria lå i koma, var hjernen hennes aktiv.

En forferdelig opplevelse

I ettertid, har Victoria beskrevet det som en forferdelig opplevelse. Hun kunne høre hva legene sa, og hun fikk med seg alt som skjedde rundt henne, men hun kunne ikke si fra.

«Jeg var virkelig redd. Jeg visste at hvis jeg sluttet å kjempe, ville jeg slippe å lide mer. Men å dø var den enkleste løsningen», sier hun.

Victoria bestemte seg for å styrke hjernen sin. Hun begynte å «skrive ned» filmmanus i hodet sitt. Hun ba mye, og hun visualiserte hvordan livet skulle bli når hun ble frisk.

Og så, tre måneder etter hennes 15-årsdag, våknet Victoria.

Min tragiske, vakre reise

Hun fikk igjen følelsen i overkroppen, og kunne etter hvert komme seg rundt i en rullestol. Men Victoria var fast bestemt på at hun skulle gå igjen, og sånn ble det.

Siden Victoria våknet, har hun vunnet gullmedalje i De paralympiske leker, hun er tv-anker i ESPN, og hun har vært med i tv-programmet “Dancing With The Stars».

Nå håper hun hennes liv vil inspirere andre som møter tilsynelatende uoverstigelige hindringer.

«Jeg vil at andre Victoriaer der ute, folk som lider eller som går gjennom tøffe tak, skal fortsette å kjempe», sier hun, og fortsetter:

«Jeg valgte ikke hva som skulle skje med meg, men jeg ville aldri ha endret på det. Det er min tragiske, vakre reise», sier hun.

Nedenfor kan du se en reportasje om Victoria. Del gjerne den utrolige historien videre på Facebook!

LES OGSÅFikk beskjed om at babyen kunne dø i koma. Så bredte det seg et stort smil over guttens ansikt

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter