Forsiden Historier fra livet Legene sa hun var i koma. Men i to lange år, hørte...

Legene sa hun var i koma. Men i to lange år, hørte ungjenta alt som ble sagt rundt henne

Hun var en helt vanlig 11-åring, da hun hun havnet i koma. De to første årene, var hun helt borte. Men de to påfølgende årene, var hun helt klar i hodet, og hørte alt som ble sagt rundt henne. Uten å klare å gi beskjed om det.

Victoria Arlen var en aktiv og glad jente som elsket å svømme og løpe. Hun var også en lovende idrettsutøver.

Men plutselig ble alt forandret. Victoria begynte å snuble mye, og etter hvert mistet hun kontrollen over beinene sine. Så fikk hun problemer med å svelge. Til slutt havnet hun i det legene kalte en grønnsaks-tilstand. Det skriver Good inside us.

Fire år i koma

Først visste ikke legene hva som var galt med Victoria. Senere fikk hun diagnosen «transverse myelitis” og “akutt disseminated encephalomyelitis”. Dette er to veldig sjeldne autoimmune sykdommer som fører til betennelse i hjernen og ryggmargen.

Legene rådet familien til å ta med seg Victoria hjem, og forberedte dem på at hun aldri kom til å våkne av koma.

I fire år, lå Victoria i koma. Familien byttet på å sitte hos henne. De snakket til henne og mistet aldri håpet om at hun en dag skulle våkne opp.

Lite visste de, at de to siste årene Victoria lå i koma, var hjernen hennes aktiv.

En forferdelig opplevelse

I ettertid, har Victoria beskrevet det som en forferdelig opplevelse. Hun kunne høre hva legene sa, og hun fikk med seg alt som skjedde rundt henne, men hun kunne ikke si fra.

LES OGSÅ
Den 100 år gamle moren flyttet inn hos sønnen på 80 - på aldershjemmet
LES OGSÅ
Fargeblind mann får se farger for første gang i sitt liv - Det får han til å bryte sammen i gråt

«Jeg var virkelig redd. Jeg visste at hvis jeg sluttet å kjempe, ville jeg slippe å lide mer. Men å dø var den enkleste løsningen», sier hun.

Victoria bestemte seg for å styrke hjernen sin. Hun begynte å «skrive ned» filmmanus i hodet sitt. Hun ba mye, og hun visualiserte hvordan livet skulle bli når hun ble frisk.

Og så, tre måneder etter hennes 15-årsdag, våknet Victoria.

Min tragiske, vakre reise

Hun fikk igjen følelsen i overkroppen, og kunne etter hvert komme seg rundt i en rullestol. Men Victoria var fast bestemt på at hun skulle gå igjen, og sånn ble det.

Siden Victoria våknet, har hun vunnet gullmedalje i De paralympiske leker, hun er tv-anker i ESPN, og hun har vært med i tv-programmet “Dancing With The Stars».

Nå håper hun hennes liv vil inspirere andre som møter tilsynelatende uoverstigelige hindringer.

«Jeg vil at andre Victoriaer der ute, folk som lider eller som går gjennom tøffe tak, skal fortsette å kjempe», sier hun, og fortsetter:

«Jeg valgte ikke hva som skulle skje med meg, men jeg ville aldri ha endret på det. Det er min tragiske, vakre reise», sier hun.

Nedenfor kan du se en reportasje om Victoria. Del gjerne den utrolige historien videre på Facebook!

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...