Hjem Historier fra livet Legene trodde gutten hadde vært borti giftig eføy, så begynte huden å løsne fra kroppen

Legene trodde gutten hadde vært borti giftig eføy, så begynte huden å løsne fra kroppen

21 februar er en skrekkens dag for Mandy Smith. På denne datoen i 2014 ble hun bedt om å hente sønnen sin, Zachary, på skolen.

Mandy merket med en gang at noe var skikkelig gale. Sønnen var svært dårlig. Han klødde på beina og i øynene. Selv fortalte han at han hadde tatt på en giftig eføy.

Foto:
Foto: privat

Ble skikkelig dårlig

Dagen etter var hele kroppen til Zachary dekket av utslett. Feberen steg og moren begynte virkelig å bli bekymret. Hun dro til sykehuset med gutten, men legene klarte ikke å finne ut hva det var som feilet sønnen. Først antok legene at tilstanden skyldtes en infeksjon, men medisinen fungerte ikke.

3
Foto: privat

Timene gikk og tilstanden til Zachary ble gradvis dårligere. Øynene var rødsprengt og leppene begynte å sprekke. Det var da en sykepleier fikk en mistanke. Kunne gutten ha fått Stevens-Johnson syndrom?

Dette er en meget sjelden og farlig sykdom, som primært angriper huden. Det begynner med symptomer som kan minne om influensa, men sykdommen kan fort utvikle seg til å medføre døden.

Mistanken om Stevens-Johnson syndrom ble raskt bekreftet. Zachary var hardt angrepet.

4
Foto: privat

Moren mener hodepinetabelletter har skylden

Ofte kan syndromet fremprovoseres som en allergisk reaksjon på medisiner. Moren til Zachary er overbevist om at sønnens syndrom ble utløst av noen hodepinetabelletter han fikk få dager i forveien.

Zachary var svært nær døden. Huden begynte å få blemmer, for så å falle av. 90 prosent av all hud ble påvirket, også lungene ble rammet.

Til slutt måtte legene legge Zachary i kunstig koma for å kunne fjerne det øverste laget av huden hans. De svøpte han inn i kunstig hud, slik at den lille kroppen selv kunne begynne prosessen med å danne ny hud. På dette tidspunktet var det høyst usikkert om gutten ville overleve.

Foto: conservativetribune
Foto: privat

Zachary ble liggende en måned i koma. Kroppen startet prosessen med å danne ny hud. På mirakuløst vis er han nå helt frisk, uten permanente skader.

Foto: conservativetribune
Foto: privat

Moren til Zachary delte historien på Facebook. Den har siden den gang blitt delt over 143.000 ganger og deles fremdeles av foreldre verden over.

«Aldri ta ditt barns helse for gitt, det kan forandre seg på et sekund. Zachary overlevde Stevens-Johnson syndrom, og vi er så takknemlige for at vi enda har han,» skriver Mandy Smith.

Og for de som lurer på hvordan det gikk med gutten, så kan vi fortelle at Zachary i dag er en sprudlende og frisk tenåring!

Dette bildet publiserte han på Facebook i sommer.

Foto: Privat

LES OGSÅ: Toåring tok på giftig plante – måtte behandles på sykehus. Nå advarer Folkehelseinstituttet mot bjørnekjeks

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com