torsdag, september 23, 2021

Legene trodde gutten hadde vært borti giftig eføy, så begynte huden å løsne fra kroppen

Mest lest nå

21 februar er en skrekkens dag for Mandy Smith. På denne datoen i 2014 ble hun bedt om å hente sønnen sin, Zachary, på skolen.

Mandy merket med en gang at noe var skikkelig gale. Sønnen var svært dårlig. Han klødde på beina og i øynene. Selv fortalte han at han hadde tatt på en giftig eføy.

Foto:
Foto: privat


Ble skikkelig dårlig

Dagen etter var hele kroppen til Zachary dekket av utslett. Feberen steg og moren begynte virkelig å bli bekymret. Hun dro til sykehuset med gutten, men legene klarte ikke å finne ut hva det var som feilet sønnen. Først antok legene at tilstanden skyldtes en infeksjon, men medisinen fungerte ikke.

3
Foto: privat

Timene gikk og tilstanden til Zachary ble gradvis dårligere. Øynene var rødsprengt og leppene begynte å sprekke. Det var da en sykepleier fikk en mistanke. Kunne gutten ha fått Stevens-Johnson syndrom?

Dette er en meget sjelden og farlig sykdom, som primært angriper huden. Det begynner med symptomer som kan minne om influensa, men sykdommen kan fort utvikle seg til å medføre døden.

Mistanken om Stevens-Johnson syndrom ble raskt bekreftet. Zachary var hardt angrepet.

4
Foto: privat

Moren mener hodepinetabelletter har skylden

Ofte kan syndromet fremprovoseres som en allergisk reaksjon på medisiner. Moren til Zachary er overbevist om at sønnens syndrom ble utløst av noen hodepinetabelletter han fikk få dager i forveien.

Zachary var svært nær døden. Huden begynte å få blemmer, for så å falle av. 90 prosent av all hud ble påvirket, også lungene ble rammet.

Til slutt måtte legene legge Zachary i kunstig koma for å kunne fjerne det øverste laget av huden hans. De svøpte han inn i kunstig hud, slik at den lille kroppen selv kunne begynne prosessen med å danne ny hud. På dette tidspunktet var det høyst usikkert om gutten ville overleve.

Foto: conservativetribune
Foto: privat

Zachary ble liggende en måned i koma. Kroppen startet prosessen med å danne ny hud. På mirakuløst vis er han nå helt frisk, uten permanente skader.

Foto: conservativetribune
Foto: privat

Moren til Zachary delte historien på Facebook. Den har siden den gang blitt delt over 143.000 ganger og deles fremdeles av foreldre verden over.

«Aldri ta ditt barns helse for gitt, det kan forandre seg på et sekund. Zachary overlevde Stevens-Johnson syndrom, og vi er så takknemlige for at vi enda har han,» skriver Mandy Smith.

LES OGSÅ: Toåring tok på giftig plante – måtte behandles på sykehus. Nå advarer Folkehelseinstituttet mot bjørnekjeks

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter