in ,

Legens brutale beskjed til 31-åringen: – Drikker du én slurk til, kan du dø

Faksimile: Instagram @eli_helt_aerlig

Udiagnostiserte psykiske plager som sosial angst, ADHD, og OCD hemmet Eli. Hun var sjenert og bar preg av mange år med mobbing. Alkohol var «kuren» som fikk frem «kule» Eli.

Avisa Oslo skriver om Eli som brukte alkoholen for å håndtere problemer som fulgte i kjølvannet av udiagnostiserte psykiske sykdommer.

Hun forteller om flere opplevelser som kunne kostet henne livet. Rett og slett fordi det var farlig. Som da hun bare la seg ned i en snøfonn og tilslutt ble sendt i hui og hast på legevakten.


Når hun drakk klarte hun å slippe seg løs. Hun var ikke lenger den stille og sjenerte jenta som ikke turde å prate. Men når alkoholen var ute av blodet igjen, forsvant også troen på at andre likte henne.

– Det tok meg lang tid før jeg skjønte at jeg hadde sosial angst. Da jeg vokste opp snakket man ikke om det, sier hun til AO.

Det tar også mange år før hun finner ut at hun har ADHD og OCD. På skolen ble hun bare stemplet som annerledes. Sårene fra mobbingen den gangen sitter i. Å skille seg ut i en liten bygd ved Mjøsa var ikke lett.

Eli ble avhengig, ikke av alkoholen, men av følelsen alkoholen ga henne.

– Jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle leve uten å drikke, sier Eli.

Da hun var 31 år gammel finn hun akutte magesmerter. Hun er så dårlig at hun ikke klarer å få ut en lyd. Samboeren ringer ambulansen.

– De sa jeg hadde akutt betennelse i bukspyttkjertelen, men jeg visste ikke hva det var og skjønte ikke alvoret. Det gjorde jeg ikke før overlegen kom inn og sa at jeg ikke kunne drikke mer, sier Eli.

Skandinavias største helsenettsted, NHI.no, skriver at akutt betennelse i bukspyttkjertelen i de fleste tilfeller skyldes en gallestein som stenger utførselsgangen fra kjertelen. For høyt alkoholforbruk er nest vanligste årsak. En slik betennelse kan bli livstruende.

Eli var på sykehuset og leste om diagnosen. Hadde hun virkelig nesten drept seg selv fordi hun hadde drukket for mye? Hun ble veldig redd og skuffet over seg selv. Hun går bort til vinduet og ser ut. Noen få solstråler peker rett ned på gravplassen.

– Hvis jeg skal plukke ut ett vendepunkt i livet mitt, så er det det. Jeg slutte å drikke på dagen, sier Eli og omtaler hendelsen nesten som en åpenbaring.

Å høre andres historier har hjulpet Eli. Derfor synes hun også det er viktig å dele sin. Det gjør hun på Instagram-kontoen eli_helt_aerlig

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Elektrikeren tilbyr seg å hjelpe det arbeidsledige paret gratis. Så lurer de han tilbake for å gi han en overraskelse

Denne helgen er det tid for lusesjekk av barna