Hjem Hus og hjem Legg hvitløk i toalettet når du legger deg og se hva som skjer

Legg hvitløk i toalettet når du legger deg og se hva som skjer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

At hvitløk har en lang rekke praktiske bruksområder råder det liten tvil om, og at den har en positiv effekt på flere helsemessige områder er også kjent. Men at den også kan brukes til å gjøre rent med visste du kanskje ikke. Men det kan den.

Et av de stedene vi kanskje ikke akkurat brenner for å gjøre rent er baderommet, og da toalettet spesielt. Heldigvis finnes det mange gode midler til nettopp dette, men dessverre har de det til felles at de ofte er lite miljøvennlige, og ved feil bruk kan være direkte helsefarlige.

Hvitløken er ikke farlig for hverken miljøet eller oss mennesker, så den kan brukes med god samvittighet. Dessuten er det noe de fleste har i huset fra før av, den er rimelig, og den er forholdsvis ufarlig i hendene på små barn.

Ved siden av å være både antiseptisk og antiinflammatorisk inneholder hvitløken også et stoff som heter Allicin, et stoff som ødelegger livsgrunnlaget for bakterier og sopp, noe som igjen bidrar til å holde toalettet rent.

Det er to måter man kan rengjøre toalettet med hvitløk, begge svært enkle, og ikke minst miljøvennlige.

Foto. Youtube

Dette gjør du:

Plukk et fedd hvitløk og slipp det ned i toalettet. La det gjerne stå natten over, for da benyttes toalettet minst. Dagen etter, når du står opp, skyller du bare ned feddene i toalettet. Enkelt og greit. For best mulig resultat bør du gjøre dette to til tre ganger i uken.

LES OGSÅ: 6 gode grunner til å ikke kaste hvitløkskrellet

Et annet alternativ er å koke hvitløkste du tømmer ned i toalettet. Dette hjelper også til med å fjerne de gule rendene som ofte kommer langs kantene nede i skålen.

Du lager teen ved å koke opp en par tre desiliter med vann sammen med tre hakkede fedd hvitløk, lar det hele kjøle ned, for så å tømme blandingen i toalettet. Også dette bør helst stå natten over for best effekt.

Del gjerne denne artikkelen så flere får øynene opp for dette fantastiske bruksområdet for hvitløk, og forhåpentligvis vil flere droppe miljøfarlige vaskemidler og bruke dette naturproduktet i stedet. Lykke til med toalettvasken.

Her kan du se en video hvor metoden demonstreres:

  1. grytelokk
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com