Hjem Nyheter Lei av å glemme førerkortet? Nå kan du få det på mobilen – slik gjør du

Lei av å glemme førerkortet? Nå kan du få det på mobilen – slik gjør du

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nå slipper du å huske på førerkortet hver gang du skal ut å kjøre. I dag, første oktober, lanserer Vegvesenet appen «Førerkort». 

– Det betyr at du ikke lenger vil trenge å ha med deg det fysiske førerkortet når du bare skal kjøre en liten tur, som å hente i barnehagen eller kjøre noen til toget. Dette vil gjøre hverdagen enklere for bilistene, samtidig som myndighetene får mer oppdatert informasjon enn det fysiske førerkortet gir i dag, sier samferdselsminister Jon Georg Dale til TEK.

Slik ser displayet på appen ut: 

FOTO: STATENS VEGVESEN

Bot på 500 kroner 

Som helt sikkert mange har erfart vil det å glemme førerkortet koste deg 500 kroner om du blir stoppet i kontroll. De aller fleste har stort sett mobilen med seg, og man håper nå at appen kan hjelpe til slik at flere skal slippe den sure boten.

– Vi har erfart at du av og til kan være uheldig og få en bot på 500 kroner dersom du har glemt førerkortet hjemme, og det er det egentlig ingen grunn til i den tidsepoken vi lever i, seier Synnøve Vebostad, leder av førerkortkontoret i Vegdirektoratet til NRK.

Slik får du appen

Appen kan lastes ned til android og iPhone. Følg lenkene nedenfor for ditt behov:

Når du har lastet ned appen må du installere den og logge inn med enten BankID eller BuyPass.

Appen vil ikke erstatte det originale førerkortet, men være et alternativ. Man kan fremdeles bruke begge deler i en eventuell kontroll.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com