in

Lei av å skrape is fra bilruten? Prøv dette geniale trikset

frossen bilrute

Å komme ut til en bil med nedfrosne ruter er pyton, men vi har oppskriften som sparer deg tid og stress om morgenen. 

Det er alltids noen som mener de klarer seg med et lite kikkehull for å kunne kjøre. Dét slår politiet hardt ned på. Blir du stanset med utsyn som er mindre enn et A4-ark, beslaglegges førerkortet på stedet, melder NAF

Førerkortet kan bli beslaglagt selv om det er sikt mer enn et A4-ark. Det avhenger av tid, sted og trafikale forhold.


–Hvis halve frontruten eller mer er dekket av snø eller is, eller de trafikale forholdene på stedet er skjerpende, blir forholdet anmeldt, opplyser Utrykningspolitiet ifølge NAF.

Bildet er tatt av uknowgayle fra Pixabay

Så om du har tenkt å beholde førerkort og penger må du altså ha en isfri frontrute. 

Noen bruker varmt vann for å smelte isen på frontruta. Men det bør du være forsiktig med – temperaturforskjellen mellom ruta og det varme vannet kan nemlig føre til at ruta sprekker. 

Mirakelmiddelet eddik

Men om du er lei av å skrape mener Vi i Villa å ha funnet løsningen for deg: Eddik er «mirakelmiddelet» som virker på de utroligste tingene. Også nedfrosne bilruter. 

Bland 3 deler eddik med 1 del vann og spray dette på bilrutene om kvelden. Neste morgen kommer du til å ha frostfrie ruter. 

Et annet kjent «vinterproblem» for bilister er at bilrutene dugger. Vinterstid er det ikke alltid like hyggelig å åpne vinduene for å bli kvitt fukten raskt. 

Dersom du fyller en sokk med nymalt kaffe og lar denne ligge på dashbordet over natten, vil du ha en duggfri bil morgenen etter. 

Nymalt kaffe absorberer nemlig fukt fra luften. Dersom du ikke liker lukten av kaffe kan du eventuelt bruke fuktabsorberende kattesand.

LES OGSÅ: Derfor bør du bruke eddik i klesvasken

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Arbeidsgiveren jubler over TikTok-Rob

Bjørn Guldvog

Ber folk skjerpe seg: 4 av 10 holder seg ikke hjemme når de er syke