Det er ikke særlig hyggelig å ha misfargede tenner, og samme hvor mye man pusser og passer på dem, så blir de ikke hvitere. Et alternativ er selvfølgelig å få dem bleket hos en tannlege, men det er ofte en kostbar behandling – noe ikke alle føler de vil ta seg råd til.

Dessuten innebærer en slik behandling også bruk av forskjellige kjemikalier, som i følge enkelte forskere ikke alle er like sunne for helbredet. Da er det heldig det finnes en gammel metode, som ikke bare er effektiv – den er helt ufarlig også!

Hva hemmeligheten er? Den er aktivt kull!

Aktivt kull har en bindende egenskap som gjør at det binder de partiklene som fører til misfarging på tennene, og i enkelte tilfeller kan det også bidra til å motvirke og fjerne plakk.

Og ettersom aktivt kull faktisk brukes i forbindelse med behandling av forskjellige forgiftninger, har det en enorm fordel – det er fullstendig ufarlig å bruke, og det gjør ingenting om du skulle være uheldig og svelge litt av det. Noe man ikke akkurat kan si om mange andre kjemikalier som brukes til tannbleking.

Dette trenger du: Aktivt kull. Det kan man kjøpe i tablettform på apoteket, i helsekostforretninger eller velassorterte dagligvarebutikker.

Dette gjør du:

1. Knus en tablett med aktivt kull og hell pulveret i en liten beholder.

2. Tilsett en teskje vann, og bland sammen så det får en kremaktig konsistens.

hvite tenner

3. Smør kremen forsiktig på tennene.

hvite tenner

4. Vent tre minutter, skyll.

Vanskeligere er det ikke. Vil du lage en litt mer avansert variant, kan du se hvordan det gjøres i videoen nedenfor.

Del dette smarte tipset med vennene dine, så de også kan få hvitere tenner og et penere smil. Det er jo så enkelt.