Historier fra livet Leiligheten har stått tom i over 70 år

Leiligheten har stått tom i over 70 år

-

- Reklame -

Da 2. verdenskrig brøt ut i Europa i 1939, måtte 23 år gamle Madame de Florian flytte fra leiligheten sin i hjertet av Paris. Hun pakket sammen det nødvendigste, lukket døren og flyktet mot syd for å unnslippe tyske nazister.

© Wikipedia

Hun betalte siden husleie for leiligheten, men dro aldri tilbake. Først etter hennes død i 2010 fant familien hennes ut at hun eide en herskapsleilighet i Paris. De tok kontakt med en auksjonshandler for å få tingene i leiligheten vurdert.

Auksjonshandleren var meget begeistret da de åpnet døren til leiligheten. Den hadde stått urørt i 70 år. Luften var full av støv og spindelvev. Møblene var fra starten av 1900-tallet og på kjøkkenet var det fullt av gammelt porselen.

Bildene var tatt ned fra veggene, som om noen hadde tenkt å ta de med seg, men de var der fortsatt.

Foto: YouTube

I et av rommene var det et elegant sminkebord fullt av sminke, sminkebørster og parfyme.

Foto: YouTube

En nedstøvet gammel Mikke mus dukke gjemte seg også her inne.

© Youtube

Men det som gjorde mest inntrykk var et maleri av en vakker kvinne. Det viste seg at maleriet var eierens farmor som tidligere hadde eid leiligheten. Etter å ha undersøkt maleriet, fant de ut at det var et av Giovanni Boldinis verk. En kunstner som var aktiv i løpet av ”La belle époque”.

Maleriet malte han i 1888 da kvinnen på bildet var 24 år. Bildet ble senere solgt på auksjon, og det gikk for 3,4 millioner dollar (ca. 28 millioner norske kroner).

Det er et mysterium at kvinnen som flyttet fra leiligheten i 1939 fortsatte å betale husleie for den i alle de årene. Kanskje hun skjønte at det ville bli stort for familien når de en gang fant den?

Nedenfor kan du se en video som viser flere bilder fra den gamle leiligheten.

Synes du dette var fascinerende? Del gjerne videre historien og bildene!

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Märtha Louise åpner opp om kjærestens synspunkter

Prinsesse Märtha Louise (48) og kjæresten Durek Verrett (44) har stått side ved side gjennom flere heftige stormer de...

Mener Therese Johaug bør få prestisjefylt ærespris

TV 2s sykkel- og dopingekspert og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad, mener Therese Johaug (31) bør få den prestisjefylt prisen...

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...