søndag, november 29, 2020

Denne leiligheten sto urørt i over 70 år – se hvordan den ser ut på innsiden

Mest lest nå

Amalie Snøløs avslører sykdom

TV2-profil og influenser Amalie Snøløs (24) avslørte sykdom på direkten. Mange husker Amalie Snøløs da hun deltok på Farmen i 2017. Snøløs kom...

Da 2. verdenskrig brøt ut i Europa i 1939, måtte 23 år gamle Madame de Florian flytte fra leiligheten sin i hjertet av Paris. Hun pakket sammen det nødvendigste, lukket døren og flyktet mot syd for å unnslippe tyske nazister.

© Wikipedia

Daily Mail rapporterer om den nostalgiske saken og skriver at Madame de Florian betalte siden husleie for leiligheten, men dro aldri tilbake. Først etter hennes død i 2010 fant familien hennes ut at hun eide en herskapsleilighet i Paris. De tok kontakt med en auksjonshandler for å få tingene i leiligheten vurdert.


Auksjonshandleren var meget begeistret da de åpnet døren til leiligheten. Den hadde stått urørt i 70 år. Luften var full av støv og spindelvev. Møblene var fra starten av 1900-tallet og på kjøkkenet var det fullt av gammelt porselen.

Bildene var tatt ned fra veggene, som om noen hadde tenkt å ta de med seg, men de var der fortsatt.

Foto: YouTube

I et av rommene var det et elegant sminkebord fullt av sminke, sminkebørster og parfyme.

Foto: YouTube

En nedstøvet gammel Mikke mus dukke gjemte seg også her inne.

© Youtube

Men det som gjorde mest inntrykk var et maleri av en vakker kvinne. Det viste seg at maleriet var eierens farmor som tidligere hadde eid leiligheten. Etter å ha undersøkt maleriet, fant de ut at det var et av Giovanni Boldinis verk. En kunstner som var aktiv i løpet av ”La belle époque”.

Maleriet malte han i 1888 da kvinnen på bildet var 24 år. Bildet ble senere solgt på auksjon, og det gikk for 3,4 millioner dollar (ca. 28 millioner norske kroner).

Det er et mysterium at kvinnen som flyttet fra leiligheten i 1939 fortsatte å betale husleie for den i alle de årene. Kanskje hun skjønte at det ville bli stort for familien når de en gang fant den?

Nedenfor kan du se en video som viser flere bilder fra den gamle leiligheten.

Synes du dette var fascinerende? Del gjerne videre historien og bildene!

LES OGSÅ: 10 ting fra gamle dager dagens unge kanskje kunne lære litt av

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter

Danseren blir samboer med Birgit Skarstein

Når man jobber tett på hverandre oppstår det vennskap. Birgit Skarstein (31) og Nate Kahungus dansepartner Helene Spilling (24) har blitt så gode venner...

Farmen-Thor har fått ny jobb

Thor Haavik, som trolig er en av landets mest kjente prester etter at han var med i Farmen, har fått ny jobb.  Thor Haavik fra...

Topptrent Northug klar på startstreken igjen i vinter

Etter pressekonferansen tidligere i høst der Petter Northug kommenterte rusproblemene sine har det vært stille fra skikongen. Nå bryter han tausheten.  I august ble Petter Northug...