Hjem Nostalgi Denne leiligheten sto urørt i over 70 år – se hvordan den ser ut på innsiden

Denne leiligheten sto urørt i over 70 år – se hvordan den ser ut på innsiden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da 2. verdenskrig brøt ut i Europa i 1939, måtte 23 år gamle Madame de Florian flytte fra leiligheten sin i hjertet av Paris. Hun pakket sammen det nødvendigste, lukket døren og flyktet mot syd for å unnslippe tyske nazister.

© Wikipedia

Daily Mail rapporterer om den nostalgiske saken og skriver at Madame de Florian betalte siden husleie for leiligheten, men dro aldri tilbake. Først etter hennes død i 2010 fant familien hennes ut at hun eide en herskapsleilighet i Paris. De tok kontakt med en auksjonshandler for å få tingene i leiligheten vurdert.

Auksjonshandleren var meget begeistret da de åpnet døren til leiligheten. Den hadde stått urørt i 70 år. Luften var full av støv og spindelvev. Møblene var fra starten av 1900-tallet og på kjøkkenet var det fullt av gammelt porselen.

Bildene var tatt ned fra veggene, som om noen hadde tenkt å ta de med seg, men de var der fortsatt.

Foto: YouTube

I et av rommene var det et elegant sminkebord fullt av sminke, sminkebørster og parfyme.

Foto: YouTube

En nedstøvet gammel Mikke mus dukke gjemte seg også her inne.

© Youtube

Men det som gjorde mest inntrykk var et maleri av en vakker kvinne. Det viste seg at maleriet var eierens farmor som tidligere hadde eid leiligheten. Etter å ha undersøkt maleriet, fant de ut at det var et av Giovanni Boldinis verk. En kunstner som var aktiv i løpet av ”La belle époque”.

Maleriet malte han i 1888 da kvinnen på bildet var 24 år. Bildet ble senere solgt på auksjon, og det gikk for 3,4 millioner dollar (ca. 28 millioner norske kroner).

Det er et mysterium at kvinnen som flyttet fra leiligheten i 1939 fortsatte å betale husleie for den i alle de årene. Kanskje hun skjønte at det ville bli stort for familien når de en gang fant den?

Nedenfor kan du se en video som viser flere bilder fra den gamle leiligheten.

Synes du dette var fascinerende? Del gjerne videre historien og bildene!

LES OGSÅ: 10 ting fra gamle dager dagens unge kanskje kunne lære litt av

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com