tirsdag, januar 19, 2021

Leonardo DiCaprio donerer 26 millioner kroner til kampen mot brannene i Australia

Mest lest nå

Skuespiller Leonardo DiCaprio donerer drøye 26 millioner norske kroner gjennom sin miljøorganisasjon «Earth Alliance», for å hjelpe til med å bekjempe skogbrannene i Australia.

Verdensstjernens miljøorganisasjon bekreftet torsdag at de har åpnet et eget fond for skogbrannene i Australia. Der vil de donere 3 millioner dollar, noe som tilsvarer drøyt 26 millioner norske kroner. Organisasjonen skriver at donasjonen skal hjelpe med et internasjonalt svar til de katastrofale skogbrannene. Det skriver CBS News.

500 millioner dyr har dødd

Brannene i Australia har rast siden i høst. De beskrives som noe av det verste landet har opplevd, og store områder har brent ned. Siden september har brannene totalt ødelagt et område på størrelse med Troms og Finnmark. Brannene er et resultat av ekstremt tørt vær og høye temperaturer over en lang periode.


Mange frivillige har deltatt i slukkingen av brannene. Folk har jobbet dag og natt i flere måneder. Man regner at om lag 500 millioner dyr, flere av dem utrydningstruede arter, har mistet livet i brannene.

Minst 28 mennesker har også mistet livet, og over 2.000 hjem er ødelagt.

Nå kommer regnet

Mange har donert store pengesummer for å redde Australia. Tidligere har kjendiser som Elton John, Metallica, Nicole Kidman og Keith Urban donert penger.

LES OGSÅSteve Irwins datter kjemper for å redde dyrene i Australia

Mandag meldte brannvesenet at de hadde fått kontroll på en av de største brannene. Nå melder også det meteorologiske byrået i Australia at det skal regne opp mot 50 millimeter i løpet av uka i noen av de brannutsatte områdene.

«Dersom værvarselet slår til, vil det være som julaften, bursdag, forlovelse, jubileum, bryllup og uteksaminering på samme tid. Vi krysser fingrene», skriver brannvesenet i New South Wales på Twitter.

Fortsatt mange branner

Likevel er det mange branner som fremdeles ikke er under kontroll. Brannvesenet melder at 40 av 100 branner fortsatt er uten kontroll.

«Selv om det er godt å høre at det regner flere steder, vil det fremdeles ta tid å få kontroll på alle brannene», skriver brannvesenet på Twitter.

LES OGSÅBildet av den australske brannmannen som tar seg en fem minutters hvil i hagen, går viralt

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter