in

Les Eriks (36) gripende dagbok fra da han lå på intensivavdelingen med korona

Foto: privat

Svenske Erik Forsberg var frisk og aktiv. Han trente jevnlig, og trodde ikke han var i risikogruppen for å bli alvorlig syk av korona. Men det ble han. Så syk at han måtte i respirator. Nå har han skrevet dagbok på Facebook fra sykdomsperioden.

23. mars

– Det begynte med at jeg fikk feberfrysninger. Hele jeg skalv som et aspeløv. Jeg tok febernedsettende og gikk til sengs. Midt på natten våknet jeg med hjerteklapp, høy feber og tørrhoste. Dessuten kunne jeg ikke ta dype åndedrag uten at det gjorde kjempevondt i brystet. Dette varte en hel uke, dag og natt, og jeg fikk ikke sove.


Foto: privat

26. mars

– Jeg fortsatte å pleie meg selv hjemme til og med torsdag, da jeg etter en samtale med nødetaten dro til sykehuset. De undersøkte blodtrykk, temperatur, senkning og oksygeninnhold. Jeg fikk beskjed om å dra hjem og hvile.

28. mars

Erik drar igjen til sykehuset, der han får antibiotika mot det de tror er en lungebetennelse. Han får også beroligende medikamenter mot hjerteklapp. Han blir sendt hjem igjen.

30. mars

– Mandag morgen, orket jeg ikke mer, så jeg ringte ambulansen – jeg trengte hjelp.

Erik blir lagt inn, det tas prøver av koronavirus, og  han får tilførsel av oksygen.

Foto: privat

31. mars

Prøveresultateten kommer. Erik har testet positivt på korona.

– Natt til 1. april får jeg store problemer med å puste, selv om jeg får oksygen. Legene bestemmer seg for å dope meg ned og legge meg i respirator. I respiratoren sov jeg rolig og alle mine verdier så bra ut.

2. april

– Jeg var våken, ga tommel opp og skrev på en tavle at jeg hadde det superbra. Samme kveld tok de tuben av halsen min.

3. april

– Verdiene så fortsatt bra ut.

4. april

– Jeg fikk beroligende og var ikke særlig klar. Jeg sov mye. Da jeg våknet, var jeg veldig urolig og prøvde å ta av meg oksygenmasken. Da bestemte legene seg for å dope meg ned og legge meg i respirator igjen.

Foto: privat

8. april

– Legen forteller samboeren min at de minsker på trykket i tuben og at lungene mine jobber mer for egen maskin.

9. april

– Tuben fjernes, og alle verdiene ser bra ut. Jeg er fortsatt urolig, men klarer meg med oksygenmaske.

10. april

– Det går fortsatt fremover. Jeg er ikke helt klar i hodet og prater visst om min veldig syke bror, hvilket nok er meg selv i tredje person.

11. april

– Jeg slipper oksygenmasken og klarer meg med oksygen gjennom en slange i nesen.

14. april

– Jeg er helt uten oksygentilførsel, og har ved hjelp av personalet kommet meg opp på sengekanten og spist most mat.

Foto: privat

18. april

– Jeg får reise hjem.

Her kan du lese hele innlegget til Erik:

Från fullt frisk till 12 dygn med intensivvård. Så här drabbades jag av COVID-19.Jag är en kille på 36 år och bor i…

Posted by Erik Forsberg on Wednesday, April 22, 2020

LES OGSÅ: Hjemmepleier ble smittet på jobb etter å ha blitt nektet smitteutstyr

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Har du noen ekstra kilo på kroppen? Ny forskning viser at det ikke nødvendigvis er din feil

Mette-Marit kommer med råd til folk som sliter i karantene