Hjem Historier fra livet Les morens rørende brev til sin datter med Downs syndrom

Les morens rørende brev til sin datter med Downs syndrom

Del
X

Mamma Stephanie Mullowney har skrevet et varmt og rørende brev til sin datter Hannah Grace. Hannah Grace har Downs syndrom, og i brevet forteller hun om deres oppturer og nedturer. 

Brevet ble postet på nettsiden Inspire More.

«Min nydelige datter, min livs-endrer, min gave fra Gud. Jeg vil at du skal vite noe om deg selv, som andre kanskje ikke vet. Jeg vil fortelle deg hvordan du har påvirket, ikke bare mitt, men så mange liv rundt deg i denne verdenen. Jeg vil fortelle deg om den spesielle veien vår skaper har sydd sammen. Jeg vet du bare er tre år gammel når jeg skriver dette, men når du blir gammel nok, vil du forstå hvor fantastisk du er.»

Slik begynner Stephanies brev til datteren.

Mamma, det er meg, babyen din

Og hun fortsetter:

«Jeg vil begynne med å fortelle deg om dagen du ble født. Vi kom hele veien fra Maui i Hawaii til Tennessee, så vi kunne være sammen med familien. Den store dagen kom, og jeg var så spent på å møte deg! Jeg fødte deg naturlig, så ja, au! Ingen ting kunne ha forberedt meg på øyeblikket da de la deg på brystet mitt. Jeg visste at jeg elsket deg allerede, men da du så på meg med de mandelformede øynene dine … da visste jeg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephanie Mullowney (@thedollcollections) on

Det var som om du sa «Mamma, det er meg, babyen din. Jeg håper du elsker meg. Jeg er hjerteslagene du hørte som du var så spent på. Jeg er den samme babyen som krøllet meg sammen, trygt og godt inni deg. Jeg er den samme som sovnet til hjerteslagene dine. Jeg hørte sangene du brukte å synge for meg i min koselige, mørke verden. Du sa du elsket meg så mye. Jeg kan endre livet ditt, hvis du aksepterer livet mitt. Jeg er skremmende og nydelig laget. Jeg er annerledes, men det er okei, mamma. Det er sånn Gud har laget meg. Jeg vil gjøre fantastiske ting hvis du gir meg sjansen. Jeg vil smile til deg hver dag. Gud har laget meg spesielt for deg. Han sa du trengte meg, og jeg er bare din.»

Barnefaren forlot dem

Stephanie skriver videre at alt ikke bare har vært solskinn siden datteren ble født. Hannah Grace ble født med tre hull i hjertet og leukemi. Pappaen til Hannah Grace klarte ikke å akseptere henne som hun var, og forlot dem etter fem dager. Stephanie mistet hus og bil, og bodde på hotell og hos familie. Den lille familien fikk sosialstønad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephanie Mullowney (@thedollcollections) on

Etter en tid, fikk Stephanie heldigvis jobb, og hun leide et lite, gammelt gårdshus. Hun begynte å ta bilder av datteren med mobilen sin, og la dem ut på sosiale medier. Bildene ble likt av mange, og de begynte å gå viralt. Arbeidsgiveren hennes oppfordret henne til å kjøpe seg et skikkelig kamera. Og det gjorde hun.

Hannah Grace har blitt kjendis

For to år siden, startet Stephanie kampanjen Paperdolls Photography, der hun ved hjelp av bilder forteller om folks ulikheter. I dag er Paperdolls Photography en global kampanje, og lille Hannah Grace har blitt et kjent fjes. Hun har prydet forsiden av flere magasiner og vært på tv flere ganger.

Les hele brevet til Stephanie her.

Det er så godt å lese om mennesker som klarer å lykkes med å vise verden at annerledeshet slett ikke trenger å være et hinder. At man kan nå så langt man ønsker, bare man har tro på seg selv og støtte fra dem rundt seg. 

Del gjerne saken for å vise at annerledeshet er minst like vakkert som det «normale». 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com