Den 13. januar hadde vært en helt vanlig lørdag i Spring Creek, USA, og Liam Flanagan, 8, var på vei hjem på sykkelen sin da uhellet skjedde. Noen hundre meter hjemmefra var det en lang nedoverbakke, og Liam fikk så stor fart at han mistet herredømmet over sykkelen sin – og veltet.

I utgangspunktet så det ikke ut til at det hadde gått så veldig galt, men for sikkerhets skyld tok foreldrene ham med til legevakten. Det fikk han renset og sydd noen mindre sår og kutt, før han ble sendt hjem igjen.

Han hadde ikke brukket noe, og heller ikke slått hodet.

Foto: Gofoundme

Innlagt på sykehus

Et par dager senere begynte Liam å få sterke smerter i lysken, og hele låret hadde hovnet voldsomt opp. Foreldrene valgte å ta Liam med tilbake til sykehuset, slik at de kunne undersøke ham en gang til. Noe var tydeligvis veldig galt.

Han ble umiddelbart innlagt, og fire dager etter uhellet fant legen årsaken til smertene. Han var angrepet av en dødelig kjøttetende bakterie.

Stefaren ble hjemme og tok seg av Liams søsken, mens moren Sara ble på sykehuset.

Foto: Gofoundme

De kjøttetende bakteriene er svært aggressive og dødelige da de bryter ned kroppsvevet som angripes. De sprer seg hurtig til muskler og nerver, og flytter seg rundt i kroppen med blodcellene.

I Liams tilfelle var det lysken som var verst angrepet, og for å bekjempe bakteriene best mulig valgte legene å amputere de angrepne kroppsdelene. Totalt ble det foretatt fire operasjoner, men alt legene kunne gjøre var å skjære bort de angrepne områdene og deretter håpe på det beste. Antibiotika hadde ingen virkning.

Foto: Gofoundme

Moren forteller i et intervju med Daily Mail at Liam på et tidspunkt hadde våknet opp fra koma og vært lei seg. Han ville ha en klem.

Dessverre var det til sist ikke mer igjen å amputere, og Liam ble bare dårligere for hver dag som gikk.

Den 21. januar døde han.

Foto: Gofoundme

Del gjerne artikkelen hvis du også synes det er viktig å sette fokus på de farlige sykehusbakteriene, og hvor lite vi har å stille opp med hvis vi rammes.