Hjem Historier fra livet Lille Dennis ble kun tre dager gammel, men foreldrenes ønske utretter mirakler for nyfødtavdelingen på Rikshospitalet

Lille Dennis ble kun tre dager gammel, men foreldrenes ønske utretter mirakler for nyfødtavdelingen på Rikshospitalet

Gleden var stor da Mia Vold og Eivind Sjøl fra Sande fant ut at de skulle bli foreldre – og enda større da det viste seg å være tvillinger.

Etter et trøblete svangerskap ble de brått foreldre til to bittesmå, men perfekte mirakler. 

9. januar 2023 ble Dennis og Emma født, så altfor, altfor tidlig.

– Etter få dager ble det besluttet at behandlingen til Dennis skulle avsluttes. Det bittelille mirakelet fikk sovne stille inn på mammas bryst 12. januar. I de få og dyrebare timene ble vi tatt vare på av sykepleiere og leger som gjorde hele opplevelsen både verdig og fin, forteller foreldreparet i en Spleis som de har opprettet.

De opplever at behandlingen de selv fikk på Rikshospitalet som svært god, og ønsker vi så gjerne å kunne gi noe tilbake til avdelingen. Derfor har de opprettet en Spleis.

Når de 1. mars begraver lille Dennis ønsker de heller at Nyfødtintensiven på Rikshospitalet skal få en pengegave enn blomster.

– I de få og dyrebare timene med Dennis ble vi tatt vare på av sykepleiere og leger som gjorde hele opplevelsen både verdig og fin. Derfor ønsker vi så gjerne å kunne gi noe tilbake til avdelingen og ikke minst de flotte medmenneskene som ga oss muligheten til å holde den lille rampegutten vår, skriver paret på Spleis-siden.

Det ble mer penger enn foreldrene hadde regnet med

Til Sande Avis bekrefter de at engasjementet rundt aksjonen de satte i gang har vist seg å være langt større enn de regnet med på forhånd.

– Det gjør veldig inntrykk å se det store engasjementet innlegget vårt skapte. Vi hadde ambisjoner om å samle inn 5.000 kroner og spøkte med at det hadde vært vilt om vi nådde 10.000. Å våkne opp til den svimlende summen på rundt 40.000 gjorde oss stumme. Det gir oss muligheten til å gi noe tilbake til avdelingen og de flotte medmenneskene som passer på oss hver dag, forteller de.

Og Spleisen har tatt av. I skrivende stund, dagen før paret må begrave sin lille sønn, har 239 givere har gitt 83 400 kroner.

– Blir ydmyk når jeg ser hvor mange som ønsker å gi et bidrag

Avdelingen har cirka 570 innleggelser i året. Seksjonsleder Birgitte Lenes Ekeberg sier til Sande Avis at det er nytt for dem at takknemlige foreldre oppretter Spleis-aksjon.

– Når foreldre er i krise, som de er, så må jeg si det er veldig spesielt at de klarer å se oss, som hjelperne deres – som de sier, og at de ønsker å gi noe tilbake til avdelingen her som kan gjøre det bedre for de neste som kommer, sier Ekeberg.

– Jeg blir veldig ydmyk når jeg ser hvor mange som ønsker å gi et bidrag, det må jeg si er stort og raust, legger hun til.

Emma i trygge hender

Mia og Eivind sier til Sande Avis at de ikke vil at folk skal tenke «stakkars dem».

– Denne historien handler om at når hverdagen blir satt på pause og vi mister all kontrollen, så er det mektig imponerende å se apparatet som fungerer rundt. Det finnes ikke et sted i verden jeg heller ville hatt Emma akkurat nå. Det er på grunn av kompetansen, varmen og erfaringen som finnes på denne avdelingen som gjør at vi får mulighet til å se Emma vokse seg større for hver dag, sier foreldreparet til lokalavisa

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com