torsdag, april 9, 2020

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Mest lest nå

Musikklegenden John Prine er død av korona

John Prine ble sendt til sykehuset med symptomer på korona i mars. Etter 13 dager på intensiven, døde han, 73 år gammel. Den amerikanske artisten...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange, vil det gå bra? Vil barnet utvikle seg normalt? 

Kanskje er det også derfor historien om Freya Vinje har blitt så populær. Foreldrene hennes hadde det som andre foreldre i denne situasjonen. Det var bekymret.

Da datteren til Lauren og David Vinje ble født, veide hun bare 1,3 kg. Nå fødes det også barn som veier enda mindre enn dette, men for disse nybakte foreldrene føltes det hele så skjørt.

Men ikke mange dager etter fødselen ga Freya de et tegn om at alt var i skjønneste orden. Det smilende bildet av den premature babyen har siden 2016 blitt et slags symbol om håp for foreldre som skal ta imot et for tidlig født barn.

Visste ikke om det skulle gå bra

Foreldrene valgte å dele historien sin på Facebook og til ABC forteller Lauren at de slettes ikke var sikker på at historien kom til å ende lykkelig. I uke 28 av svangerskapet begynte Lauren å kjenne at ikke alt var som det skulle.

Det viste seg at hun hadde fått svangerskapsforgiftning eller preeklampsi.

«Med svangerskapsforgiftning ser kroppen din på fosteret som et fremmed objekt, det er nesten som kroppen blir allergisk mot det. Om man ikke er under tett oppfølgning vil man kunne miste barnet,» forteller Lauren til ABC.

Etterhvert oppdaget man også at Freya hadde snudd seg sideveis, og det hele endte opp med et hastekeisersnitt.

«Jeg fikk ikke holde henne før hun var fem timer gammel. Daivd (mannen min) fikk holde henne med en gang. Mest opptatt var de av at hun skulle puste på egenhånd, for med premature barn er det alltid bekymret for om lungene fungerer som de skal,» forteller Lauren videre.

Foto: privat

Bildet gikk viralt 

Men bra gikk det med lille Freya. Og det smilende bildet av henne har siden 2016 gjentatte ganger gått sin seiersgang i sosiale medier.

«Jeg småpratet med babyen og tenkte at jeg skulle ta et bilde som vi skulle sende til faren, akkurat da satte hun opp det største smilet. Det var at bilde som rørte meg sterkt og som jeg ønsker at andre som er i samme situasjon skal få se. Jeg har en følelse av at det kan gi håp til mange mennesker der ute,» sier Lauren.

Og hvem kan vel nekte for at dette smilet lyser av håp og glede? Del det gjerne videre! 

LES OGSÅLille Finn veide under en halv kilo da han ble født. Hadde bare 50 prosent sjanse for å overleve

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter