Historier fra livet "Min lille gutt er akkurat som barnet ditt. Han...

«Min lille gutt er akkurat som barnet ditt. Han er bare koblet sammen litt annerledes.»

-

- Reklame -

Nicole Duggan har en herlig liten gutt. Han heter Riley og er tre år gammel. Men det er noe som skiller seg ut med Riley, han er litt annerledes enn andre barn. 

Riley har nemlig autisme. Nå har den irske moren skrevet et åpent brev til andre foreldre, hun ber om at vi alle må tenke oss om, før vi lager vår egen konklusjon om hvordan andre barn er.

Nicole delte innlegget sitt på Facebook, og hun skriver at hennes nyttårsforsett er «å få hatere til å forstå».

Nedenfor kan du lese det åpne brevet: 

Mor og sønn. Foto: Facebook

«Når du finner ut at du skal bli mamma begynner du å drømme. Du drømmer om når du skal holde babyen for første gang, drømmer om hvordan du skal kle babyen, observere barnet og glede deg over hver fremskritt. 

Du drømmer om barnets første ord, første gang de klapper med hendene, første gang de vinker farvel og selvfølgelig drømmer om deres første steg. Alle de «normale» tingene. 

Men i mitt hjem er det mye som fraviker fra det «normale». Joda, vi har litt av det også, men det forsvinner. Ord forsvinner, milepæler uteblir og mange tårer blir grått. Ingenting av dette er barnet sin feil. 

Han er i grunn som alle andre barn. Han elsker å danse, elsker å bli kost med, gråter når han faller, elsker Mikke mus. Allikevel, han er koblet sammen annerledes. 

De små tingene vi tar for gitt hver eneste dag, er de vanskeligste tingene for han. Forskjellige lys, lukter eller lyder. Alt dette er nok til at han mister kontrollen, det er for vanskelig å takle. De «normale» tingene som å gå i butikken, lekeplassen eller klippe håret er ulidelig for han.»

Nicole mener at disse barna trenger forståelse fra omverden. Hun har gjort det til sin misjon å spre kunnskap rundt autisme. 

«Til alle mennesker som stirrer på han fordi han lager lyder. Til alle mødre som drar sine egne barn bort fra han, dere skaper et mobbeoffer. Barn ser ikke ulikheten, de vil bare leke, la dem. 

Til damen som kalte han for frekk på butikken. Prøv å se ting fra han perspektiv. Et hav av farger og lyder. Mennesker som prater rundt deg. Du også ville grått dersom du ikke kunne fortelle noen hva du føler når du kjenner at du ikke makter mer. 

Til alle vennene som har forsvunnet fra oss. Jeg håper dette aldri banker på døren deres. Om dere ikke en gang gidder å prøve å forstå hvordan denne lille gutten fungerer, så fortjener dere ikke å være i livet hans. 

Barn med spesielle behov er de mest modige og fantastiske små mennesker i denne verden. De kjemper en kamp hver neste dag. Jeg kan love dere at en voksen ikke hadde klart det samme. 

Så i dette året ber jeg deg om å tenke deg om før du dømmer. Lev en dag i min lille gutts sko, og du vil forstå hvor stor superhelt han egentlig er.»

Ordene til Nicole treffer oss rett i hjertet. Del gjerne oppfordringen hennes videre om du ble rørt og inspirert av dette. 

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Märtha Louise åpner opp om kjærestens synspunkter

Prinsesse Märtha Louise (48) og kjæresten Durek Verrett (44) har stått side ved side gjennom flere heftige stormer de...

Mener Therese Johaug bør få prestisjefylt ærespris

TV 2s sykkel- og dopingekspert og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad, mener Therese Johaug (31) bør få den prestisjefylt prisen...

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...