torsdag, september 23, 2021

«Min lille gutt er akkurat som barnet ditt. Han er bare koblet sammen litt annerledes.»

Mest lest nå

Nicole Duggan har en herlig liten gutt. Han heter Riley og er tre år gammel. Men det er noe som skiller seg ut med Riley, han er litt annerledes enn andre barn. 

Riley har nemlig autisme. Nå har den irske moren skrevet et åpent brev til andre foreldre, hun ber om at vi alle må tenke oss om, før vi lager vår egen konklusjon om hvordan andre barn er.

Nicole delte innlegget sitt på Facebook, og hun skriver at målet hennes er «å få hatere til å forstå».


Nedenfor kan du lese det åpne brevet: 

Mor og sønn. Foto: Facebook

«Når du finner ut at du skal bli mamma begynner du å drømme. Du drømmer om når du skal holde babyen for første gang, drømmer om hvordan du skal kle babyen, observere barnet og glede deg over hver fremskritt. 

Du drømmer om barnets første ord, første gang de klapper med hendene, første gang de vinker farvel og selvfølgelig drømmer om deres første steg. Alle de «normale» tingene. 

Men i mitt hjem er det mye som fraviker fra det «normale». Joda, vi har litt av det også, men det forsvinner. Ord forsvinner, milepæler uteblir og mange tårer blir grått. Ingenting av dette er barnet sin feil. 

Han er i grunn som alle andre barn. Han elsker å danse, elsker å bli kost med, gråter når han faller, elsker Mikke mus. Allikevel, han er koblet sammen annerledes. 

De små tingene vi tar for gitt hver eneste dag, er de vanskeligste tingene for han. Forskjellige lys, lukter eller lyder. Alt dette er nok til at han mister kontrollen, det er for vanskelig å takle. De «normale» tingene som å gå i butikken, lekeplassen eller klippe håret er ulidelig for han.»

Nicole mener at disse barna trenger forståelse fra omverden. Hun har gjort det til sin misjon å spre kunnskap rundt autisme. 

«Til alle mennesker som stirrer på han fordi han lager lyder. Til alle mødre som drar sine egne barn bort fra han, dere skaper et mobbeoffer. Barn ser ikke ulikheten, de vil bare leke, la dem. 

Til damen som kalte han for frekk på butikken. Prøv å se ting fra han perspektiv. Et hav av farger og lyder. Mennesker som prater rundt deg. Du også ville grått dersom du ikke kunne fortelle noen hva du føler når du kjenner at du ikke makter mer. 

Til alle vennene som har forsvunnet fra oss. Jeg håper dette aldri banker på døren deres. Om dere ikke en gang gidder å prøve å forstå hvordan denne lille gutten fungerer, så fortjener dere ikke å være i livet hans. 

Barn med spesielle behov er de mest modige og fantastiske små mennesker i denne verden. De kjemper en kamp hver neste dag. Jeg kan love dere at en voksen ikke hadde klart det samme. 

Så i dette året ber jeg deg om å tenke deg om før du dømmer. Lev en dag i min lille gutts sko, og du vil forstå hvor stor superhelt han egentlig er.»

Ordene til Nicole treffer oss rett i hjertet. Del gjerne oppfordringen hennes videre om du ble rørt og inspirert av dette. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter