Forsiden Historier fra livet Den lille gutten er i ferd med å dø på operasjonsbenken -...

Den lille gutten er i ferd med å dø på operasjonsbenken – Faren blir paff når han hører kirurgens egen historie

Det er ikke alltid vi mennesker klarer å møte andre mennesker med et åpent sinn. Vi er rask til å dømme andre før vi kjenner historien deres eller egentlig vet hvem de er. 

Historien nedenfor illustrerer dette så alt for godt. Ta deg tid til å lese den, og tenk gjennom hva den egentlig forteller deg.

Reklame

Et sykehus hadde nettopp fått inn en liten gutt som hadde vært utsatt for en stygg ulykke. På grunn av store kapasitetsproblemer måtte sykehuset se seg nødt til å ringe de kirurgene som hadde fri.

En av disse kirurgene ble derfor oppringt mens han var opptatt. Men han ilte avgårde, satte seg i bilen og kjørte til sykehuset. Da han kom frem løp han direkte til operasjonssalen.

Den lille guttens far sto utenfor operasjonssalen og ble forferdet da han så kirurgen som kom løpende:

«Hvorfor i alle dager er du så sen? Sønnen min kjemper for livet der inne – dette er ikke akseptabelt,» ropte faren til kirurgen.

Kirurgen forsøkte å beholde roen og svarte med mild tone:

«Beklager så mye, jeg har egentlig fri men kom så raskt det lot seg gjøre. Nå må du være så snill og roe deg ned slik at jeg kan få gjøre jobben min.»

Den opprørte faren klarte imidlertid ikke å roe seg ned, og fortsatte med å rope til kirurgen:

«Hvordan i alle dager skal jeg kunne roe med ned? Hva om det var din sønn som lå der, hadde du vært rolig?»

Kirurgen forsøkte det beste han kunne for å roe faren.

LES OGSÅ
Sorgen det ikke snakkes om

«Det er ikke alltid vi kan utrette mirakler, men jeg kan love deg at jeg skal gjøre mitt ytterste for å redde gutten din.» 

Faren mumlet at det er lett å snakke om å roe seg ned når det ikke er ens eget barn som er i livsfare.

I flere timer opererte kirurgen på den lille gutten. Endelig kom han gående ut av operasjonssalen. Han så på faren og smilte: «Du kan ta det helt med ro. Alt gikk etter planen og sønnen din vil bli helt bra igjen.» 

Kirurgen hadde dårlig tid og måtte løpe videre. Han sa til faren at dersom han lurte på noe så kunne han snakke med sykepleierne.

Faren gikk bort til en av sykepleierne med et olmt ansiktsuttrykk. Han spurte henne:

«Hva er det med han der? Er han alltid like arrogant? Kunne han ikke brukt ett eneste minutt til å fortelle meg mer om hva som har skjedd med gutten min?»

Med tårer i øynene svarte sykepleieren:

«For noen dager siden døde sønnen hans i en trafikkulykke. Han var midt i begravelsen da han ble oppringt for å hjelpe sønnen din. Han løp fordi han vil gå tilbake til sin egen sønn grav.»

Vi vet ikke om denne historien er sann, men vi synes budskapet er så godt at det er verdt å dele. Aldri døm en annen person før du kjenner alle omstendigheter. Del gjerne historien videre dersom du ble rørt. 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT