Hjem Familie Den lille gutten var tilnærmet blind – se hva som skjer når han får briller

Den lille gutten var tilnærmet blind – se hva som skjer når han får briller

Der de fleste av oss tar de små ting i livet som en selvfølge, er det ikke alle som har det like lett. Bare det å kunne stå opp om morgenen og se verden rundt oss er egentlig et privilegium, og det finnes dessverre mange som ikke har denne muligheten. Også små barn med svekket syn, eller enda verre, blinde.

Christian er et barn med synsproblemer.

Han har har aldri vært i stand til å se ordentlig, og helt siden fødselen har han hatt store problemer med synet. Og som baby var han heller ikke i stand til å fortelle at han ikke kunne se.

Foreldrene fattet imidlertid mistanke tidlig, og etter et besøk hos en øyenlege fikk de bekreftet det de trodde. Christian trengte briller.

Problemet er bare at det lages ikke briller tilpasset så små barn som Christian – selv om de ofte kan ha de samme synsproblemene som voksne. Dessuten er øynene deres fortsatt ikke ferdigutviklet, så brillene må tilpasses ofte. Men til gjengjeld har barn den evnen at de kan vokse synsproblemene av seg, og få tilnærmet eller helt normalt syn når de blir eldre.

Men inntil da, kan de være like avhengige av briller som alle andre med synsproblemer.

Foto: Youtube skjermbilde

Ikke bare enkelt

Så små barn kan ikke bruke vanlige briller. De er simpelthen for store og vil falle av. I verste fall kan de knuse og barnet kan komme til skade.

Derfor fikk Christians foreldre spesiallaget et par briller i myk plast, tilpasset hodet hans. Slik at de ikke ville falle av når Christian boltret seg rundt på gulvet.

Spørsmålet var bare – hvordan ville Christian reagere?

Først var han ikke særlig begeistret over brillene, og strittet iherdig imot. Inntil han fikk dem på, og han forsto han plutselig kunne se omgivelsene rundt seg på en helt annen måte enn tidligere. Han kunne se!

Foto: Youtube skjermbilde

Christian hadde tilbragt sine første måneder uten å kunne se ordentlig

Det var så mange ting Christian aldri hadde kunne oppleve fordi han ikke kunne se det. Med de nye brillene fikk han et helt annet liv og foreldrene kunne vise ham ting han aldri hadde sett. Noe som er viktig for barns utvikling og en del av det å sanse sine omgivelser.

Nå er Christian som barn flest, og har ingenting i mot å bruke briller. Nå ser han alt som skjer rundt seg, og ut fra smilet hans å dømme liker han det han ser.

Foto: Youtube skjermbilde

Nedenfor kan du se den herlige reaksjonen når Christian kan se skikkelig for første gang: 

LES OGSÅ: Fargeblind mann får se farger for første gang i sitt liv – Det får han til å bryte sammen i gråt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com