Rett før jul var Suzie Skougard ute og handlet sammen med sin datter Carly. De dro på en matbutikk i Ralph’s i Mission Viejo, California. Da de kom inn i butikken kom ekspeditøren Sydney bort til dem. Hun kjente igjen moren og datteren. Sydney og Carly deler nemlig et spesielt bånd – begge har Downs syndrom. Møtet med Sydney rørte mamma Suzie så mye at hun skrev et lengre Facebook-innlegg. På noen dager ble innlegget hennes delt tusenvis av ganger, vi forstår godt hvorfor.

Carly har Downs syndrom. Mammaen hennes skrev dette varmende innlegget.

downs syndrom
Foto og kilde: Facebook / Team Carly Jean

Denne kvinnen jobber på vår lokale matbutikk, og jeg velger alltid hennes kasse. Selv når jeg ikke var gravid valgte jeg hennes kasse, selv om køen var lenger der. Når jeg var gravid forsøkte jeg å prate med henne de få minuttene jeg kunne. Jeg ville vite hva Downs syndrom innebar for min datter når hun ble eldre. Hvordan skulle hennes liv se ut? Blir hun lik denne kvinnen?

Jeg nevnte aldri for henne at Carly hadde Downs syndrom. En dag når Carly var rundt 6 måneder, kom Sydney og klemte henne, hun sa: «Hun har Downs Syndrom.»

«Det har hun, svarte jeg»

downs syndrom
Foto og kilde: Facebook / Team Carly Jean

I dag når vi skulle gå fra butikken sa hun: «Jeg har Downs syndrom som Carly, og jeg har et stort hjerte.»

«Du har definitivt et stort hjerte», svarte jeg.

«Kan hun tegnspråk?», spurte hun og pekte i Carlys retning.

«Hun kan noen tegn!»

«Når jeg var liten kunne jeg denne (hun tegner ’mer’) og denne (hun tegner  ’vær så snill’).

«Ja! Carly kan dem!»

«Jeg har en annen til henne også, jeg kan lære henne!» Hun tegner så «jeg elsker deg.»

downs syndrom
Foto og kilde: Facebook / Team Carly Jean

Jeg prater med mange mennesker i matbutikken. En gang var det en dame som skjelte meg ut fordi Carly ikke hadde på seg sko på en kald dag (hun hadde sparket de av seg), en ekspeditør som ikke var interessert i å hjelpe meg med å finne en vare, og en ekkel person som presset seg forbi da vi gikk bak en eldre mann som gikk sakte.

downs syndrom
Foto og kilde: Facebook / Team Carly Jean

Noen tror at mennesker med Downs syndrom ikke bidrar med noe meningsfullt til samfunnet, men blant alle menneskene i butikken i dag pekte hun seg ut. Gjennom bare det å være seg selv ga hun oss en utrolig gave – et smil.

downs
Foto og kilde: Facebook / Team Carly Jean

Det er ikke alltid det skal så mye til for å glede andre. Finn frem smilet og prat til folk – det er ofte nok. Del gjerne denne nydelige historien med dine venner. Og du, liker du historier som dette? Da bør du like oss på Facebook, så går du ikke glipp av den neste!

Loading…