torsdag, november 21, 2019
Historier fra livet Den lille jenta skrev en siste beskjed før hun...

Den lille jenta skrev en siste beskjed før hun døde. Hvem hadde trodd at den skulle få så store ringvirkninger?

-

Denne historien handler om Hattie May Wiatt, en liten jente som døde i 1886. Det er lenge siden nå, men jentas ord blir fremdeles husket og fortalt.

Hattie bodde like i nærheten av en liten kirke. Hun fikk ikke selv gå i kirken, fordi det ble sagt at den var for full. En dag sto hun og gråt utenfor kirken. En forbipasserende pastor spurte henne om hvorfor hun gråt.

«Jeg får ikke lov til å gå på søndagsskolen,» svarte Hattie. Pastoren kunne se hvor ustelt og skitten den lille jenta var, så han kunne tenke seg grunnen til at hun ikke slapp inn. Han tok henne i hånden og ba henne om å bli med inn i kirken. Han registrerte henne slik at hun nå hadde en plass på søndagsskolen. Den lille jenta ble så rørt av pastoren, og tankene hennes gikk til alle de andre barna som ikke fikk gå på søndagsskolen.

Noen år senere ble jenta funnet død i sengen sin, i det fattigslige huset hun bodde i. Familien tok kontakt med den godhjertede pastoren og spurte om han kunne arrangere begravelsen til Hattie. Da de flyttet den lille kroppen fant de en slitt liten lommebok hun hadde gjemt i lommen. I lommeboken lå det 57 cents og en krøllete liten lapp hvor det var skrevet, «Disse pengene skal hjelpe til å bygge ut den lille kirken. Vi trenger en større kirke slik at flere barn kan gå på søndagsskolen.»

I to år hadde Hattie spart for å få disse 57 centene. Pastoren leste lappen med tårer i øynene. Han visste hva han måtte gjøre nå. Pastoren tok med seg den fillete lommeboken og pengene til prekestolen. Han fortalte historien om den uegoistiske og kjærlige jenta. Han ba folk innstendig om å samle inn penger slik at de kunne oppfylle Hatties drøm.

Men historien ender ikke der. 

En lokal avis plukket opp historien og skrev om Hattie. Den ble lest av en rik mann som tilbydde kirken et stort område land hvor de kunne bygge en ny kirke. Han ble fortalt at kirken ikke hadde nok penger til å kjøpe et så stort stykke land, han sa da at han bare skulle ha 57 cent for tomten.

Samtidig strømmet det inn med penger fra mennesker som hadde lest historien. I løpet av fem år var det samlet inn nok penger til å fullføre prosjektet.

Resultatet av den lille jentas godhet.

Temple Baptist Church. Foto: turnbacktogod.com/
Temple Baptist Church. Foto: turnbacktogod.com

Om du noen gang er i USA og besøker byen Philadelphia kan du besøke Temple Baptist Church. En kirke som har plass til 3,300 mennesker. Besøk også universitetet som har utdannet tusenvis av mennesker.

Temple University. Foto: Philidelphia
Temple University. Foto: Philadelphia

Besøker du sykehuset Good Samaritan Hospital kan du se et portrett av den søte lille jenta, som sparte opp 57 cent, og med det skapte alt dette.

Foto: Library temple
Foto: Library temple

Du finner også et bilde av den kjærlige pastoren, Dr. Russell H. Conwell, som har fortalt denne historien gjennom boksen sin, Acres of Diamonds — a true story.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Sørg for å dele denne historien videre. En mer treffende historie om kjærlighet og medmenneskelighet har vi knapt hørt om!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Hvor farlig er det egentlig å snuse? Kjendislege ser på saken

Kjendislege Wasim Zahid har sett på snus og hva forskningen sier om helseskader relatert til snus. Til videoen skriver...

Aune Sand med sterk kritikk av influensere: – Tanketomt vås

Kunstner Aune Sand (53) tar nå et oppgjør med influensere, og måten de påvirker dagens unge på. Han mener...

Renoverte campingvogn fra 1988 – for en forvandling

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land. Noe som også vises på salget...

91 år gammel kvinne forvandlet byen til et kunstverk med penselen sin

Den 91 år gamle kvinnen Anežka Kašpárková har virkelig vist verden hvor vakker gatekunst kan være.  Den tsjekkiske kvinnen døde dessverre...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun...

Ali klipper hjemløse gratis før jul

Ali Zaki (29) driver en frisørsalong i Malmö. I november og desember holder han søndagsåpent for alle hjemløse som...