tirsdag, september 29, 2020

Lille Lucy eldes ti ganger hurtigere enn normalt – nå er hun død kun åtte år gammel

Mest lest nå

Alle barn er unike og spesielle på hver sin måte. Men dessverre ikke alltid med positivt fortegn. Lille Lucy Parke fra Ballyward led av Hutchinson Gilford Progeria Syndrom, et syndrom som gjør at kroppen eldes opptil ti ganger hurtigere enn hos normale barn.

Lille Lucy døde i en alder av kun åtte år – men kroppen hennes var åtti.


Lucy levde livet som barn flest. Og feiret blant annet fødselsdagene sammen med gode venner og familie.

Hutchinson Gilford Progeria Syndrom oppdages gjerne noen måneder etter barnet et født, og gir seg fullt utslag rundt toårs alderen. Da blir den synlig, og selv om barna er små, vil de få at aldrende utseende.

Sykdommen til tross, Lucy prøvde så godt hun kunne å leve som andre barn på sin alder.

Lucy var energisk og nøt livet som best hun kunne. Selv om det ofte kunne være tøft, både for henne og familien.

Selv om det forskes mye på området finnes det i dag ingen kur som hverken kan helbrede eller bremse utviklingen av symptomene når de først er i gang.

Etter Lucy fikk diagnosen bestemte familien at de ville gjøre sitt ytterste for at hun skulle få et så normalt liv som mulig. Selv om de visste det ville bli kort. Normal levetid for barn med Hutchinson Gilford Progeria Syndrom er 12 til 13 år.

Som jenter flest var også Lucy interessert i både kjoler og sminke.

Familien reiste rundt i Europa så Lucy kunne møte andre barn med samme syndrom som henne selv.

Moren Stephanie tilbragte så mye tid hun kunne sammen med Lucy. Selv om det var mange ting Lucy ikke kunne være med på da det nærmet seg slutten, prøvde de likevel å holde humøret oppe.

Da Lucy døde nylig fikk det stor internasjonal oppmerksomhet. Hun ble begravet i en rosa kiste med en regnbue på. Hun elsket regnbuer.

Del gjerne hvis du synes den lille tapre jenta fortjener å minnes for sitt mot og livslyst, selv om hun døde så alt for tidlig.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter