Hjem Kjendisnytt Lillebjørn Nilsen bisettes fra Oslo Rådhus

Lillebjørn Nilsen bisettes fra Oslo Rådhus

Køene for å ta et siste farvel med Lillebjørn Nilsen startet alt flere timer før bisettelsen begynte.

– Lillebjørn Falk Nilsen sovnet stille inn lørdag kveld den 27. januar med sine nærmeste rundt seg, skrev plateselskapet hans i en pressemelding mandag 29. januar.

Lillebjørn Nilsen ble født 21. desember i 1950 i Oslo, og ble 73 år gammel. Plateselskapet opplyser ikke noe om dødsårsak.

Nilsen omtales i meldingen som en av Norges fremste visesangere og låtskrivere innen sin sjanger, og har ifølge Dagbladet fått tildelt Prøysenprisen, Oslo bys kunstnerpris, Oslo bys kulturpris og seks Spellemannpriser, blant annet hedersprisen.

Lillebjørn Nilsen begraves ikke på statens regning.

– Lillebjørn Nilsen begraves ikke på statens bekostning. Det er svært få personer som blir begravet på statens bekostning, sier konstituert kommunikasjonssjef Anne Nordskog til NRK.

Siden 1881 er det bare rundt 100 personer som har fått dekket begravelsen av staten. Den siste blant disse var Shabana Rehman.

Bisettelsen finner sted 9. februar i Oslo rådhus.

– Lillebjørn Nilsen hadde helt spesielle bånd til Oslo og Oslos innbyggere, uttalte ordfører Anne Lindboe da det ble kjent at artisten skulle hedres i Rådhuset.

– Gjennom sitt musikalske talent og tekster har han etterlatt en varig arv, og han vil bli husket som en kunstner som formidlet byens puls og hjerte. Vi ønsker å hedre ham spesielt, derfor åpner vi denne gangen Rådhuset for en æresbegravelse.

Det betyr at alle som vil komme har mulighet til det. Etter familiens ønske vil det ikke bli tatt foto eller filmopptak fra selve seremonien.

Fredag før bisettelsen meldes det om store køer ved Oslo Rådhus. De første gjestene var på plass allerede like etter klokka 9. Bisettelsen startet klokka 13.

VG opplyser at Jan Eggum, Halvdan Sivertsen og Øystein Sunde  er blant artistvennene som bidrar for å hedre Lillebjørn Falk Nilsen.

Nå føres han til sitt siste hvilested 🌹 Hvil i fred Lillebjørn ❤ 🌹 💔

Posted by Sosialnytt on Friday, February 9, 2024

Hallvard T. Bjørgum innleder på hardingfele

– Jeg vil huske ham som virkelig som en av de største musikerne og musikantene man kan tenke seg. En arbeidshest, sa Åse Kleveland til VG idet hun var på vei inn for å ta et siste farvel med Nilsen som både var en venn og en tidligere bandkollega.

Lillebjørn Nilsen ble 73 år gammel. Han etterlater seg kona Mairead Imlach og døtrene Sara og Siri.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery sier til Dagbladet at Lillebjørn Nilsen etterlater oss en rik kultur.

– Jeg vil minnes han som en av våre mest folkekjære artister. Han sang om denne vakre byen, han sang om hovedstaden vår. Han sang om det å være menneske, sier Jaffery til avisa.

En spesiell detalj med bisettelsen er at nesten alle musikalske innslag i bisettelsen er det Lillebjørn Nilsen selv som har laget.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com