in

Lillesøsteren til Madeleine McCann uttaler seg offentlig for første gang

Amelie McCann (18) har for første gang uttalt seg offentlig om søsterens forsvinning. Etter en markering av 16-årsdagen siden Madeleines forsvinning sier hun «det er godt at alle er her sammen, men det er en trist anledning».

Onsdag 3. mai var det 16 år siden Madeleine McCann forsvant fra ferieresorten i Praia de Luz i Portugal der den da tre år gamle jenta var på ferie sammen med familien sin.

Familien spiste middag og oppdaget at Madeleine var borte da de kom tilbake til rommet. Siden den gang har det vært få spor og ingen livstegn til Madeleine.


Søkelys på tysk pedofil

For noen år siden rettet politiet søkelyset mot en tysk mann. Han ble pekt ut som hovedmistenkt bak forsvinningen.

Ifølge CNN har tyskeren tidligere blitt dømt for overgrep mot barn og soner for tiden en fengselsstraff i Tyskland.

CNN melder at den mistenkte bodde i Portugal i Algarve-regionen fra 1995 til 2007. Han leide et hus i Praia de Luz, samme området som Madeleine forsvant fra. Politiet bekrefter at mannen skal ha befunnet seg i samme område som Madeleine, dagen hun forsvant.

Det kom imidlertid nylig frem at den pedofilidømte mannen kanskje aldri vil bli stilt for retten i Madeleine McCann-saken, samt andre påståtte seksualforbrytelser som ikke har noen koblinger til McCann. Ifølge Daily Mail skyldes det en juridisk teknikalitet i forhold til at de straffbare forholdene ligger under utenlandske jurisdiksjoner.

Brueckner soner for tiden en dom i et tysk fengsel for voldtekt av en amerikansk turist ved det samme portugisiske feriestedet Praia da Luz som Maddie forsvant fra i mai 2007.

Søsteren deltok på lysmesse

Madeleines søster, Amelie, som nå er blitt 18 år gammel, var med foreldrene på en gudstjeneste med lys dedikert til Madeleine. Amelies tvillingbror, Sean, deltok ikke.

– Det er hyggelig at alle er her sammen, men det er en trist anledning, sa Amelie ifølge Daily Mail.

Dette er første gang Amelie har blitt avbildet siden hun var smårolling. Bildene av henne kan kanskje gi et glimt av hvordan hennes eldre søster kan tenkes å se ut som voksen, om hun lever der ute et eller annet sted.

Lysgudstjenesten som markerte 16-årsdagen siden Madeleine forsvant.

Ferievennen leste dikt

Kates nære venn Fiona Payne, som var på den skjebnesvangre ferien i Portugal da Maddie forsvant, var blant de mange som deltok for å markere dagen.

Maddies foreldre spiste tapas sammen med venner, blant dem Fiona, da Maddie ble bortført fra leiligheten deres bare noen meter unna.

Madeleines foreldre, Kate og Gerry, avsto fra å si noe til folkemengdene som hadde møtt opp for å tenne et lys for Maddie.

Fiona leste diktet “Hope Is The Thing With Feathers”, av Emily Dickinson. Før hun ga Kate en varm klem.

Sognepresten i den lokale kirken ledet bønnen under det uformelle utendørsarrangementet.

Kate og Gerry klamrer seg fortsatt til et håp om at Maddie, som nå ville være 19, fortsatt kunne være i live.

– Seksten år uten å vite noe, er veldig lang tid

Etter arrangementet sa Kates onkel at «Kate og Gerry er veldig rørt over at så mange mennesker dukket opp»

– Seksten år uten å vite noe, er veldig lang tid. Selv om det var dårlige nyheter, ville det på noen måter gi oss en avslutning. Men uten avslutning er det fortsatt håp, sier Kates onkel til avisa.

Tysk politi er overbevist om at Maddie er død og har vært innstilt på å tiltale hovedmistenkte Christian Brueckner (45) for kidnapping og drap.

Stiller med midler om politiet stanser etterforskningen

Når det nå har gått 16 år siden Madeleine forsvant, kan avisa Daily Star melde at Madeleines foreldre Kate og Gerry McCann har spart opp nesten en million pund for å fortsette søket etter datteren dersom politiet velger å avbryte etterforskningen. 1 million pund tilsvarer 13,5 millioner kroner.

Den enorme summen består av donasjoner fra kjendiser og publikum, samt royalties fra Kates bestselgende bok om saken.

Metropolitan Police har søkt om mer penger for å holde etterforskningen i gang etter Madeleines forsvinning i 2007. Men de har allerede mottatt 13 millioner pund uten å klare å slå hull på saken.

Hvis søknaden om ytterligere midler blir avslått, vil Kate og Gerry McCann sannsynligvis rekruttere egne privatetterforskere for å fortsette søket.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Astrolog advarer mot helgas fullmåne og måneformørkelse: Det vil bli intenst og utfordrende

Sophie Elise bekrefter ny flamme